DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Fordulat: Alonsót megbüntették, Russellé a dobogó

A leintés után még boldogan nyilatkozott, de végül mégsem szerezte meg karrierje 100. dobogóját: Alonsót visszasorolták a 4. helyre.

Néhány percig úgy tűnt, hogy Fernando Alonso megszerezte karrierje 100., idei második dobogós helyezését, ennek tudatában nyilatkozott a leintést követően az Aston Martin kétszeres világbajnoka: „Micsoda szezonkezdés! Nem is gondolhattunk volna erre egy hónapja, amikor bemutattuk az autót!” 

„Egészen fantasztikus versenygép ez, és a stratégiát pazarul hajtottuk végre. A Red Bullok talán elérhetetlenek, de a többiek mögöttünk vannak” – mondta a spanyol, aki a verseny elején 5 másodperces büntetést kapott, mert hibásan foglalta el a rajtpozícióját: „Hibáztam. Amikor közölték, hogy megbüntettek, azt mondták, hogy jó, akkor gyorsabban kell vezetnem.”

alonso-dzsidda



Hiába vezetett gyorsan a spanyol, s hiába növelte George Russell-lel szemben öt másodperc fölé a különbséget egy potenciális újabb büntetéstől tartva: a díjátadót követő percekben megérkezett a hír, hogy 10 másodperccel hátrébb sorolják, mert szabálytalanul töltötte le a büntetést – az Aston Martin épp úgy járt, mint az Alpine két hete Oconnal, csak éppen azon jóval kevesebb múlott.

Alonso így a 4. helyen zárt, ennek ellenére az övé a bajnokság harmadik helye, míg George Russell a Mercedes első dobogóját szerezte idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: