DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perezt kisebb probléma hátráltatta a Q3-ban

Pályafutása második F1-es rajtelsőségét szerezte meg Dzsiddában Sergio Perez, a mexikói pedig elárulta, hogy meg kellett szakítania második körét a Q3-ban.

Max Verstappen technikai problémáját követően mindössze néhány percig reménykedhettek a mezőny tagjai az esetleges rajtelsőségben, Sergio Perez ugyanis megtette, amit a Red Bull várt tőle és megszerezte a pole-pozíciót Dzsiddában – zsinórban másodszor. A mexikói az időmérő leintését követően elárulta, hogy második Q3-as gyorskörét egy kisebb probléma miatt kellett félbeszakítania.



„A Q1-ben minden simán ment, sikerült tiszta köröket futnom, az autó pedig ezekben a gyors kanyarokban kel életre igazán. Fontosnak bizonyult, hogy az első kört sikerült eltalálnom a Q3-ban, mert egy kisebb problémám adódott az utolsó körben, a pálya pedig folyamatosan javult” – összegzett Perez a leintést követően.

A mexikóinak holnap jó esélye nyílhat a győzelemre, a második legjobb időt elérő Charles Leclerc ugyanis tíz hellyel hátrébb került a holnapi rajtrácson, Verstappen pedig vélhetően a 15. pozícióból várhatja majd a piros lámpák kialvását. Perez ennek ellenére bízik csapattársa felzárkózásában. „Max egész hétvégén nagyon erős volt, szóval remélhetőleg mindkét autónk ott lesz az élen. Sajnos ezeknél az autóknál bármikor előfordulhatnak megbízhatósági problémák” – zárta a Red Bull versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: