DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Ostoba hiba, cserbenhagytam a csapatot” – Norris

Roppant frusztrált a McLaren pilótája a Q1-ben elkövetett hibája miatt: szerinte a top 10-be is beférhetett volna – az viszont kérdés, vasárnap mire mehet.

Idejekorán véget ért Lando Norris számára a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérője: a Q1-ben lekoccolta a belső falat az utolsó kanyarban, amitől megsérült a kormánymű, így a McLaren pilótája már nem is tudott a későbbiekben pályára gurulni.

f1-norris-mclaren-jeddah



Pedig az újonc csapattársa, Oscar Piastri megmutatta, hogy ezúttal versenyképesebb volt a wokingi alakulat, mint két hete, hiszen az ausztrál a kilencedik pozícióban zárta a kvalifikációt. Ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy Norris roppant frusztráltan értékelt:

„Ostoba hiba volt, amit nem lenne szabad elkövetnem, hogy őszinte legyek. De elég gyorsan meg is fizettem az árát, ez roppant frusztráló. Valószínűleg könnyedén be kellett volna jutnom a Q2-be, talán a Q3-ba is, de ma cserbenhagytam a csapatot, ez bosszantó” – fogalmazott a Sky Sports F1 kamerái előtt.

Arra a kérdésre, hogy mire lehet esélye vasárnap, Norris nem tudott határozott választ adni: „Nem tudom még, a potenciál megvan. Azt mondanám, hogy jobb az autó tempója, mint volt Bahreinben, úgyhogy szeretnék reményteljesebb lenni, de alighanem nehezebb ezen a pályán előzni, mint Bahreinben, szóval nem tudom, mire számíthatok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: