DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

„Nincs önbizalmam ebben az autóban” – Hamilton

A hétszeres világbajnok saját bevallása szerint is képtelen George Russell teljesítményét hozni a W14-ben, ám továbbra is kitart.

Mint beszámoltunk róla, az autóból kiszállva mindössze egyetlen mondattal értékelte saját dzsiddai kvalifikációját Lewis Hamilton, miután csupán a nyolcadik rajtkockát sikerült megszereznie a vasárnapi futamra. A hétszeres világbajnok később azonban hosszabban is értékelte szombati teljesítményét, amely különösen George Russell negyedik helyezésének (Charles Leclerc büntetése miatt valójában harmadik) fényében töltheti el aggodalommal a rutinos britet.



„Az autó ott van, ahol. George kiváló munkát végzett és ott van az elején a második sorban. Az autó nyilvánvalóan képes a jó teljesítményre, de én egyszerűen nem találom a közös nevezőt vele. Bármit teszek, bármin is változtatunk, nincs meg az önbizalmam az autóban. Egy kicsit el vagyok veszve benne…” – idézi Hamiltont a MotorsportWeek.com.

A hétszeres világbajnok ennek ellenére továbbra sem adja fel, és ismét hűségesküt tett a Mercedesnek. „Nem létezik olyan, hogy valami nem lehetséges. Ma nem tudtam ennél többet kihozni az autóból, de továbbra is próbálkoznom kell. Szeretem ezt a csapatot, és mindenkinek hálás vagyok, aki velem volt ezen az utazáson. Nem tudom magam máshol elképzelni, illetve nem látom a távozásomat sem. Türelmesnek kell lennem, emellett együtt kell dolgoznom a csapattal annak érdekében, hogy előrébb lépjünk” – zárta csalódottan a Mercedes sztárja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: