DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc: Boldog is vagyok, meg nem is

Másodikként végzett Charles Leclerc a Szaúd-arábiai Nagydíj szombati időmérőjén, nem lehet azonban felhőtlen az öröm a hétvégén eddig kissé küszködő Ferrarinál a monacói rajtbüntetése miatt.

A bahreini kiesés és a szabadedzéseken mutatott gyengébb teljesítmény után elégedett lehet Charles Leclerc második helyével a szaúd-arábiai időmérő után, a harmadik vezérlő elektronika beépítése miatt kapott tíz rajthelyes büntetése miatt azonban komolyan meg kell majd dolgoznia a monacóinak, ha dobogós helyezésekért akar küzdeni a vasárnapi futamon.

„Boldog is vagyok, meg nem is. Nehezen indult a hétvégénk a tempónkat tekintve, viszont nagyon örülök a körömnek, sikerült jól összeraknom és a határaimat megtalálva autóznom. Másrészt viszont a Red Bull külön ligában játszik, és mi kissé küszködünk. Tovább kell dolgoznunk csapatként, a holnapi nap nem lesz könnyű. A büntetésem miatt hátrébb kezdem a versenyt, de teljes mértékben a futamra koncentrálunk és remélem, hogy a lehető leghamarabb fel tudok majd zárkózni az élmezőnyhöz” – mondta Leclerc.

 



Max Verstappen technikai problémája miatt már a Q2-ben búcsúzni kényszerült az időmérőtől, így a büntetése miatt a 12. helyig hátrasorolt Leclerc-rel együtt rajtolhatnak majd a mezőny sűrűjéből.

„A versenytempónk egész jónak nézett ki, de nehéz összehasonlítani a többiekével, mert mindenki más programon futott a szabadedzéseken. Jobb a tempónk, mint Bahreinben, de az egész mezőny nagyon közel van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: