DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Fernando akár még 44 évesen is versenyezhet” – Webber

Korábbi F1-es pályatársa szerint Fernando Alonso akár eredeti szerződése lejártát követően is maradhat az Aston Martinnál – a lehetőség legalábbis adott.

Az egy héttel ezelőtti Bahreini Nagydíj legnagyobb sztárja kétségkívül a kétszeres világbajnok Fernando Alonso volt, a spanyol ugyanis dobogóra tudta váltani az Aston Martin teszten már megvillantott teljesítményét. Alonso és a silverstone-i alakulat egyelőre óvatosan kezeli a szahíri eredményt, ám a Red Bull párosa szerint idén akár a futamgyőzelem is összejöhet a rutinos bajnoknak, aki legutóbb 10 évvel ezelőtt éppen hazájában, a Spanyol Nagydíjon állhatott a dobogó legfelső fokára. Hogy a győzelem nem Alonsón fog múlni, azt a Lewis Hamilton ellen vívott küzdelem is remekül bizonyítja, a spanyol ugyanis lubickolt a kezesbárányként viselkedő AMR23-ban, bizonyítva, hogy képességei mit sem koptak az elmúlt években.

A kétszeres világbajnok jóbarátja, Mark Webber éppen a fentiekre alapozza véleményét, miszerint Alonso akár eredeti szerződésének lejártát követően is folytathatja immár 22 évet felölelő F1-es karrierjét. „Mindannyian másképp érünk, ahogy öregszünk, és mindannyiunknak más prioritásai vannak. Már 20 éve járkál a paddockban, ami természetesen teljesen átalakult ez idő alatt. Az ő ösztönei azonban változatlanok, és úgy gondolom, hogy a személyiségjegyek, melyek azzá teszik őt, aki, továbbra is ott vannak vele. Ő egy harcos, aki folyamatosan, rendíthetetlenül akar küzdeni mások ellen, s ez okoz számára elégedettséget. Ezek mindig is részei lesznek” – mondta a kilencszeres F1-es futamgyőztes a Motorsport.com spanyol nyelvű kiadásának.



„Nyilvánvalóan megvan a lehetősége, hogy két évnél tovább maradjon, és ne zárjuk ki az eshetőséget, hogy akár 44 éves koráig versenyezzen. Nem arról van szó, hogy bizonyítania kellett volna a tehetségét, azt ugyanis senki nem vonja kétségbe. Most karrierje újabb nagy fejezetében jól érezheti magát a csapat vezéreként, így elképesztően motivált lesz” – magyarázta az ausztrál.

 

A Red Bullon múlik Alonso győzelme

A 215 futamon részt vevő Webber szerint Alonso győzelmi esélyei a biztató kezdés ellenére is javarészt a Red Bullon múlnak majd, az energiaitalosok ugyanis sokatmondó fölénnyel győzedelmeskedtek Bahreinben, afelől azonban nincs kétsége, hogy az Aston Martin versenyzője ki fogja használni az adódó alkalmat. „Természetesen ez a Red Bulltól fog függni, hogy kitart-e a zseniális megbízhatóságuk, mert akkor borítékolható a győzelmük, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy Fernandónak is összejöhet a győzelem. A dobogó kétségkívül különleges eredmény volt, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a Red Bull sétakocsikázott, emellett lenyűgöző formában vannak. Várjuk meg, hogyan boldogul az Aston az alacsony gumikopású pályákon, de nagyon boldog vagyok Fernando és a csapat miatt, igazán megérdemelték ezt az eredményt” – zárta a háromszoros vb-bronzérmes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: