DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rengeteg potenciál van még a Haas autójában

Nem jött össze a pontszerzés az általában erősen kezdő Haasnak, Kevin Magnussen azonban biztos benne, hogy sok lehetőség rejlik még az amerikaiak versenygépében.

Szöges ellentétje volt Kevin Magnussen 2023-es szezonnyitó hétvégéje a tavalyi briliáns kezdésének, amikor ötödikként futott be mindössze pár héttel azután, hogy visszavette régi ülését a Haasnál Nikita Mazepin távozása után. Idén sokkoló időmérős teljesítményével hívta fel magára a figyelmet: míg csapattársa, Nico Hülkenberg bejutott az első tíz közé, a dán már a Q1-ben elvérzett, és mindössze a 17. helyről kezdhette meg a Bahreini Nagydíjat. A gyenge rajtpozíció jelentette hátrányt alternatív stratégiájával sem tudta ledolgozni a Haas versenyzője, így mindössze a 13. helyen végzett. Magnussen azonban így is pozitívumokkal távozik az első versenyhétvégéről.

„Nem igazán volt kifizetődő a stratégiánk, viszont mindenképpen olyan pozícióból rajtoltunk, ahonnan megérte megpróbálni valami eltérőt húzni a többiekhez képest. A versenytempónk és a gumikopás is jobb volt, mint amire számítottunk, szóval mindenképpen vannak pozitívumok. Nem ilyen hétvégéről álmodtunk, de sokat tanultunk és megmutattuk, hogy van potenciál az autóban. Egyszerűen tökéletesítenünk kell az autót, az én oldalamon pedig egyelőre ezt nem sikerült abszolválnunk” – idézi a dánt a Motorsport német kiadása.



A Haas versenyzői közül elsősorban Hülkenbergnél lehetett biztató jeleket látni, egy korai sérülés autójának első szárnyán azonban megakadályozta a németet abban, hogy Q3-as szereplését pontokra tudja váltani a futamon. Csapattársa ennek ellenére bizakodóan várja a szaúd-arábiai versenyt.

„Nagyon bízom benne, hogy a közeljövőben optimalizálni tudjuk majd az autót, és ahogy Nico is megmutatta, már most nagyon sok potenciál van benne. A következő pálya nagyban eltér az eddigitől, mind a sebességet, mind az aszfaltot tekintve, szóval meglátjuk, mennyiben fog nekünk kedvezni. Magabiztosak vagyunk az autóban rejlő lehetőségeket illetően, csak a jó gumikezelésre kell figyelnünk, és megtalálnunk a megfelelő beállításokat. Nem hiszem, hogy olyan könnyű lenne vezetni, mint a mezőny némelyik autóját, de elég jó lehetőségek rejlenek benne” – mondta Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: