DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Mercedes még nem gondolkodik a 2024-es felálláson

Hamilton szerződése az év végén lejár, de Wolff még nem gondolkodik a 2024-es felálláson – azt pedig nem hiszi, hogy a gyenge forma befolyásolja a hétszeres bajnok döntését.

A januárban már a 38. születésnapját ünneplő Lewis Hamilton mercedeses szerződése az idei szezon végén lejár, és bár még csak most kezdődött el a szezon, a sajtóban és a paddockban máris beindultak a találgatások, hogy hosszabbít-e a hétszeres világbajnok, illetve ha nem, akkor ki kerülhet a helyére. Utóbbit illetően megkérdezték Toto Wolff csapatfőnököt is arról, hogy gondolkodik-e lehetséges utódokon, de az osztrák sportvezető leszögezte, hogy egyelőre nem ez a kérdés foglalkoztatja:

„Egyelőre még nagyon korai lenne a 2024-es pilótafelállásról beszélni” – mondta Wolff, aki egyelőre inkább a fennálló problémák megoldására fókuszálna: „Mindannyiunknak egy irányba kell tolni a szekeret, a versenyzőknek, a mérnököknek és nekünk, a menedzsment tagjainak is. Nem dobjuk be a törölközőt, sosem tettük és nem is fogjuk. Ami Lewist illeti, mindenki hallhatta őt a csapatrádióban: most is csapat szerves részének tartom őt, feltüzel minket, és összetartunk annak ellenére is, hogy egy újabb gyenge kezdésen vagyunk túl.”

wolff-hamilton-2022



„Nyolc konstruktőri címet nyertünk együtt és hatszor lett velünk világbajnok. Egy ilyen kapcsolat kitart” – folytatta Wolff. „Túl könnyű megoldás lenne elengedni egy versenyzőt és bedobni a törölközőt, ehelyett mélyebbre kell ásnunk, mint valaha és mindkét pilótánk alá olyan autót adni, amivel harcban lehetnek.”

A Mercedes a szezonnyitón az erősorrendben a versenytempót illetően csupán a negyedik helyet foglalta el, s már az első hétvégén felmerült a koncepcióváltás gondolata, hiszen a radikális zero pod továbbra sem hozza a kívánt eredményeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: