DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Csak a gumikkal kellett törődnie Verstappennek

Kettős Red Bull-győzelemmel indult útjára az F1 2023-as évada, Max Verstappen és Sergio Perez pedig rendkívül hálás a csapatnak az erős RB19-esért.

A pénteki nehézségek ellenére végül beigazolódtak George Russell szavai: a Red Bull valóban külön ligában versenyzett a Bahreini Nagydíjon. Max Verstappen pályafutása 36. győzelmét aratta Szahírban a Milton Keynes-iek örömét pedig a második helyen befutó Sergio Perez tette teljessé.

„Az első etap nagyon jól sikerült, valójában ott építettem ki az előnyömet, azután pedig csak igyekeztem vigyázni a gumikra, mert sosem tudhatod, mi történik a verseny végén. Örülök, hogy végre sikerült ezen a helyszínen is nyernem” – kezdte Verstappen, aki első győzelmét aratta Szahírban, és egyben először tudta megnyerni a szezonnyitó futamot.



„Nem akadt semmiféle nagyobb probléma az autóval ma, csupán kisebb dolgok, amelyeket nem lesz nehéz megoldani. Dzsidda nagyon más jellegű pálya lesz, de alapvetően remek csomaggal rendelkezünk. Nyilván versenyről versenyre változhatnak az erőviszonyok, de ezzel az autóval jó alapról indulunk. Köszönet illeti a csapatot, hiszen nagyon keményen dolgoztak a tél során, hogy ilyen erős autóval állhassunk elő” – zárta rövid értékelését Verstappen közvetlenül a leintést követően.

 

Perez egyre jobban érzi magát a Red Bullban

Perez a rajtnál ugyan pozíciót veszített Charles Leclerc-rel szemben, de még a monacói technikai problémája előtt visszavette a második pozíciót, amit nem is engedett ki a kezei közül a leintésig. „Remek kezdés, különösen, ha megnézzük, mi történt itt tavaly. Keményen dolgoztunk a szünetben, ezért nagyon jó látni a fiúkat, ahogy élvezik a győzelmet. Erős autónk van, ma pedig fontos volt, hogy mindketten befejezzük a versenyt.”

„Ma a rajt vetett vissza a küzdelemben, szóval a második hely volt a maximum, amit ebből ki tudtam hozni. Úgy érzem, folyamatosan egyre közelebb kerülök Maxhoz. Az autóban kényelmesen érzem magam, és megpróbálom a legjobbamat nyújtani a továbbiakban” – zárta a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: