DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Apróságok döntenek majd Bottas szerint

Nagyon szorossá vált a középmezőny a finn pilóta szerint, aki úgy véli, kicsi dolgokon múlhat majd, kik kerülnek be a legjobb tíz közé szombaton. Ezzel csapattársa is egyetértett.

Már a tesztek után sem lehettek elégedetlenek az Alfa Romeo versenyzői, a Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzésein pedig szintén jól teljesítettek. Guanyu Zhou mindkétszer a legjobb tízben zárt, de Valtteri Bottas sem panaszkodhatott.

A rutinos versenyző egy 9. valamint egy 12. hellyel kezdett az első napon, és véleménye szerint nagyon koncentrálniuk kell annak érdekében, hogy a szombati időmérő edzés harmadik szakaszába is odaérjenek.

„Szilárd napot zártunk, és már most magabiztosnak érzem az autót, különösen a második szabadedzésen eszközölt beállításokkal. Az autó a várakozásoknak megfelelően viselkedett, szóval nem ért meglepetés, így mostantól csak a finomhangolással kell törődnünk. A hosszú etapokon is egyenletesnek tűntünk, ami jó előjel volt a versenyre” – idézte Bottast az Alfa Romeo sajtóközleménye.



„Ahogyan az várható volt, a középmezőny rendkívül szoros lett, és egy kis nyereség vagy veszteség nagy különbséget jelenthet a pozícióban. Nem lesz könnyű az első tízben helyet találni, de ez a reális cél számunkra, mégpedig mindkét autóval. Jósolni nagyon nehéz lesz, de izgalmas napnak ígérkezik a holnapi” – tette hozzá.

A tempóra nem lehet panasz

Bottashoz hasonlóan Zhou is elégedettnek tűnt a pénteki napot követően, de akárcsak csapattársa, úgy a kínai versenyző is elképesztően szoros csatát vár a középmezőnyben.

„Minden feladatot teljesíteni tudtunk, amit az edzések előtt kitűztünk magunk elé. Az autó is jól érezte magát, kényelmes volt, de ahogyan az várható volt, mindenki nagyon közel van egymáshoz a középmezőnyben. Az adatok alapján megpróbálunk még javulni, mert a másodperc minden apró töredéke számítani fog” – értékelt Zhou, aki úgy érzi, már csak néhány részlet hiányzik kirakósból.

„Szerintem a tempónk elég tisztességes és jó helyen állunk. Mindössze néhány részletet kell kidolgoznunk, és gondoskodnunk kell arról, hogy készen álljunk a versenyre” – zárta gondolatait a 23 éves versenyző.

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: