DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Nincs meg a tempó a pole-hoz” – Leclerc

Nem érzi gyorsnak a Ferrarit a monacói F1-es pilóta, de ettől még nem elégedetlen a pénteki nappal: még javulniuk kell holnapig, de nem rossz a szájíze.

Nem tudta tartani sem Fernando Alonso, sem a Red Bullok tempóját pénteken a Ferrari, Carlos Sainznak különösen sok gondja volt, de Charles Leclerc is kapott három tizedmásodpercet Max Verstappentől a második szabadedzésen, és összességében is nehezebben vezethetőnek tűnt az SF23-as. A monacói szerint nincs meg a tempójuk ahhoz, hogy az időmérő megnyeréséért küzdjenek, de azért nem is teljesen elégedetlen.

f1-leclerc-ferrari-bahrein



„Részemről az egész teszt során nagyon-nagyon instabil volt, hogy éppen hogyan használtuk az autót, mert rengeteg dolgot próbáltunk ki. Emiatt nem tudtam igazán magamra szabni, amit ma megtettem, és ez szerintem elég jól is ment” – értékelt a nap végén Leclerc.

„Ugyanakkor úgy tűnik, hogy amit gondoltunk, az megerősítést nyert, és a Red Bull jócskán mindenki más előtt jár. Az Aston is nagyon erősnek tűnik, meglátjuk, hogy ebből mi lesz. Most egyelőre magunkra kell figyelnünk, holnapra találnunk kell egy kis teljesítményt, és remélhetőleg lesz egy nagyszerű időmérőnk. Azt nem hiszem, hogy megvan a teljesítményünk a pole-hoz, de ott lehetünk az elejében” – magyarázta a monacói.

 

Sainz sem reményvesztett

A spanyolnak ugyan volt egy megforgása a nap során, de nem törte meg az autót, és összességében ő is úgy érzi, hogy van még potenciál a Ferrariban, bár az tény, hogy hátrányban vannak.

„Az Astonról mindenki elmondta, hogy ott lehetnek a harcban, és bár szerintem annyi nincs bennük, hogy legyőzzék a Red Bullt, de ki tudja? Az viszont biztos, hogy ott lesznek a harcban. Azt is remélem, hogy holnapra tudunk tenni egy lépést előre, és akkor mi is ott lehetünk ebben a csatában. Ha az autó olyan lesz, mint a teszten, és összerakok egy jó kört... nyilván szoros a mezőny, és lehetetlen jósolni, de az világos, hogy jobbak lehetünk, mint ma” – mondta Sainz.

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: