DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd
F1

Albon nem kertelt: a Williams a leglassabb

Hiába érzi jobbnak a 2023-as F1-es autójukat, a brit-thai pilóta szerint továbbra is lemaradásban vannak . Azért a pontszerzésről így sem tett le.

A 2022-es szezonban egyértelműen a Williams volt a sereghajtó istálló a Formula-1-ben: Alexander Albonék csak elvétve tudtak pontokat szerezni, így jócskán lemaradva az utolsó helyen végeztek a konstruktőrök között. Bár a múlt heti bahreini teszten biztatóbban mozgott a grove-i alakulat 2023-as autója, Albon a szezonnyitó sajtónapján a Formula.hu jelenlétében elismerte, hogy alighanem továbbra is ők a leglassabbak:

„Valószínűleg kicsit jobban pesszimista vagyok, mint optimista, szóval úgy gondolom, legalábbis a teszten látottak alapján, hogy mi vagyunk a tizedik leggyorsabb csapat. Realistának kell lennünk: egyértelműen jobb az autónk, de a többiek tempójához mérten ez mind relatív.”

f1-albon-williams-bahrein-day0Persze azért a pontokról nem tett le a brit-thai pilóta: „Nagyon kell bíznunk a pontszerzés esélyében: nyilvánvalóan ez nem lesz egyszerű és valaminek történnie kell hozzá. Ha megnézzük a tesztet, megbízhatóak voltunk, szóval mivel ez az év első versenye, ahol mindig szoktak megbízhatósági gondok jelentkezni, remélhetőleg hasznot tudunk húzni ebből.”

„Viszont nyers tempót tekintve több csapat is nagyot lépett előre: az Aston Martin, az Alfa Romeo és az Alpine is biztosan jó lesz. Ha a közvetlen riválisokhoz, vélhetően az AlphaTaurihoz és a McLarenhez hasonlítom magunkat, szerintem továbbra is némileg hátrányban vagyunk.”

 

Lehetnek a Williamsnek kedvező F1-es pályák

Albon szerint a teszten kiderült, hogy továbbra is főként a lassú kanyarok jelentik a Williams gyenge pontját, valamint a szélre is kifejezetten érzékeny maradt az autójuk. Viszont a versenyző bízik benne, hogy akárcsak tavaly, a hosszú egyenesekkel tűzdelt és alacsony leszorítóerőt igénylő helyszíneken erősebbek lehetnek:

„Úgy vélem, hogy ki kell használni az alkalmakat: Monza és Spa, az ilyen típusú pályák szerintem továbbra is kedvezni fognak nekünk. Csak szeretnénk gyorsabbak lenni és többször esélyt kapni.”

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: