DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

De Vries: Nem lehet megmondani a sorrendet

Az idei szezon legidősebb (újra)bemutatkozója is nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy milyen érzés lesz majd a hőn áhított debütáló szezont megkezdeni.

A Bahreini Nagydíj sajtótájékoztatóján – ahol a Formula.hu is részt vett – mindhárom 2023-as debütálót megkérdezték arról, hogy mit is jelent számukra a királykategóriába való belépés, így a Pierre Gasly helyére érkező Nyck de Vriest is.

A legidősebb idei bemutatkozó tavaly már egy futamot ugyan teljesített, de első teljes szezonját idén az AlphaTaurinál kezdi meg. A holland pilóta 2021-ben a Formula-E sorozat világbajnoka volt, ezt követően pedig 2022-ben mutatkozhatott be Monzában a Formula-1-ben, ahol azonnal pontot szerzett. A 28 éves versenyző nagyon várta már, hogy meginduljon első teljes idénye:

„Természetesen, ez egy különleges pillanat. Nyilvánvalóan tavaly Monzában már megtapasztalhattam, megízlelhettem, hogy milyen. De most az első hivatalos Formula-1-es szezonom előtt állok, és nagyon várom már. Hosszú időnk volt ráhangolódni, és én is már hosszú ideje készülök erre, úgyhogy ideje elkezdeni. Jó érzés itt lenni.”



De Vries úgy látja, hogy nemcsak a tavalyi beugrás, hanem a más versenysorozatokban eltöltött idő is hasznos lesz számára idén: „Úgy vélem, hogy minden korábbi versenyzési tapasztalatom segített azzá lenni, aki ma vagyok. Monza biztosan megtörte a jeget, de közben ez egy új helyzet, hiszen egy várt futamról van szó, míg Monza semennyire sem volt az. Kicsit más, de minden nagyon izgalmas. Pár éve már itt vagyok, úgyhogy itthon érzem magam, mindenkit ismerek, ideje versenyezni – mondta izgatottan a holland.

De hol is tarthat az AlphaTauri?

Az utóbbi napokban a hírekben az esetleges eladás miatt feltűnő csapat a kilencedik helyen zárta a tavalyi évet, így idén igyekeznek majd korábbi eredményeikhez visszatérni. De Vries szerint nem lehet belőni, hogy pontosan hol is állnak.

„Nehéz bárkiről is megmondani, hogy hol van. Az élmezőny könnyen megfejthető, de a középmezőny annyira szoros, hogy nehéz megmondani, hogy hol is vagy benne.” A 28 éves pilóta szerint változni is fog az erősorrend a különböző pályákon. Így ugyan várja a szombatot, hogy kiderüljön, hogy hol tart a csapat, de más helyszínen teljesen már más erőt képviselhetnek belátása szerint. „Bízom benne, hogy versenyképesek leszünk, de majd az idő eldönti, hogy hol állunk.”

 

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: