DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Így oldaná meg a stratégiai gondokat Vasseur a Ferrarinál

Frederic Vasseur egyik legelső változtatása a csapaton belül a stratégiai személyzetet érintette. A francia csapatfőnök így forradalmasítaná a Ferrarinál a kommunikációt.

A 2022-es szezon a kezdeti lelkesedést követően a sorozatos csalódásokról szólt a Ferrarinál, akik több érthetetlen stratégiai baklövést is elkövettek. Elég csak Silverstone-ra, a Hungaroringre vagy éppen Monacóra gondolni, ahol győzelmek vagy értékes pontok vesztek kárba.

A szezonzárót követően nem sokkal bejelentették, hogy Mattia Binotto távozik a csapat éléről, helyét pedig az Alfa Romeo eddigi csapatvezetője, Frederic Vasseur veszi át. A francia azonnal eszközölt is némi változtatást a stratégiai osztályon, hiszen Inaki Rueda helyett a fiatal, indiai Ravin Jain lesz a csapat főstratégája.

Nem Rueda a bűnbak

Vasseur így reagált az eseményekre a bahreini teszten, a Formula.hu részvételével: „Úgy döntöttünk, hogy változtatunk a szervezet eddigi felépítésén. Inaki a sporttal kapcsolatos dolgokért fog felelni a gyárban, míg Ravin lesz jelen a pit wallon. Persze nem ennyivel szeretnénk megoldani a problémákat, hiszen a kommunikációs áramlása sem volt megfelelő.”



„Amikor minden jól megy, akkor akár három-négy köröd is lehet arra, hogy átgondold a stratégiádat, ám amikor egy másodperc alatt kell döntened, az már más tészta. Amikor az Alfa Romeónál voltam, sokkal kevesebben dolgoztak a stratégián, mégis sokkal simábban mentek a dolgok.”

Meg kell érteni, mi okozta a problémákat

Frederic Vasseur szerint nagyon fontos, hogy ne kezdődjön el az ujjal mutogatás a csapaton belül egy emberre, akinek a nyakába varrnák a felelősséget, hanem megtalálják azt, miért nem mennek jól a dolgok, megértsék a problémát, majd pedig megoldják azt.

„A legfontosabb az, hogy ha valami nem működik, akkor megértsük, az miért van. Vajon egy egyén rossz döntése miatt alakultak rosszul a dolgok, vagy azért, mert az információ áramlása zavaros volt? Általában ez utóbbi okolható a rossz döntésekért."

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: