DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso: Gyorsabbak voltunk a Ferrarinál versenytempóban

Bizakodásra ad okot az Aston Martin előszezoni teszten mutatott teljesítménye, Fernando Alonso pedig úgy gondolja, hogy még a Ferrarinál is jobb versenytempót mentek az utolsó napon.

Visszafogottan kezdte a 2022-es szezont, az év második felére azonban nagy fejlődésen ment keresztül az Aston Martin. Ezt a pozitív görbét folytatta a brit istálló a bahreini előszezoni teszten is: A három nap után több szakértő és a rivális csapatok is úgy vélik, Fernando Alonsóék lehetnek a középmezőny éllovasai a 2023-as szezonban.

Ahogy arra Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke is figyelmeztetett, a teszteken látottakat fenntartással kell kezelni, a versenyzők bizakodó nyilatkozatai mégis arra engednek következtetni, hogy sikeres szezon elé néz a brit istálló. A gárda ifjú tartalékpilótája, a Lance Strollt helyettesítő Felipe Drugovich és Alonso is pozitívan értékelt a teszt után, a spanyol pedig most odáig ment, hogy kijelentette: a Ferrarinál is jobb versenytempót diktáltak a teszten.



„A teszt utolsó napján csináltunk egy versenyszimulációt. 57 kört mentünk, pont annyit, amennyit a hétvégén is fogunk itt, Bahreinben. Feltankoltuk az autót arra az 57 körre, és lefutottuk a teljes versenytávot a megfelelő beállításokkal, még kereket is cseréltünk. Velünk párhuzamosan a Ferrari is éppen ugyanezt a programot futotta, ugyanazzal az üzemanyagszinttel és kiállásokkal, és mi kissé gyorsabbnak bizonyultunk” – idézi Alonso szavait a PlanetF1.com.

Igaz, csupán a harmadik legkevesebb kört (387) teljesítette a tavalyi konstruktőri bajnokság hetedik helyén végző alakulat, még így is középmezőnybeli riválisaik, az Alpine (353) és a McLaren (312) előtt végeztek ebben a tekintetben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: