DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök
F1

Drugovich: Nagy előrelépés az idei Aston

Túl van élete első F1-es előszezoni tesztjén Felipe Drugovich, aki könnyen lehet, hogy a szezonnyitó bahreini futamon is kénytelen lesz a tavalyhoz képest sokat javuló Aston Martinba ülni.

Az előszezoni tesztet megelőzően bombaként robbant a hír, miszerint Lance Stroll kerékpáros balesetet szenvedett, a kezét ért sérülések miatt pedig nem lesz ott a háromnapos felkészülésen. Az Aston Martin utolsó pillanatban behívott cseréje végül 2022 Formula-2-es bajnoka, egyben a brit istálló tartalékpilótája, Felipe Drugovich lett, aki fiatal kora és F1-es tapasztalatlansága ellenére is rendesen helyt állt a szezon előtti utolsó finomhangolás során. Csapatának adott interjújában a hirtelen jött lehetőségről és az AMR23-ról is beszélt.

„Száz százalékig készen álltam arra, hogy autóba üljek. Nagyjából 700 ember végez kiváló munkát a csapatban, abban a pillanatban én pedig csak a következő láncszem voltam, a 701. ember, akinek ugyanúgy teljesítenie kellett a feladatát, és a saját dolgára koncentrálnia. Végül is, ez csak egy kormány és négy kerék, pilótaként nyugodtnak kell maradnom és a munkára fókuszálnom” – mondta a 22 éves brazil.

Ugyan rögtön egy megálló autóval indult a csütörtöki napjuk, mégis elégedettek lehetnek az Aston Martinnál a háromnapos teszten mutatott teljesítményükkel. Fernando Alonso és Felipe Drugovich keze alatt is magabiztosnak tűnt az istálló 2023-as versenygépe, így bizakodva várhatják az előttük álló szezont. 

„Az AMR23 nagyon jól teljesített. Kellemes volt vezetni, sokkal élvezetesebb, mint a tavalyi autót, hiszen kevesebb delfinezéssel és pattogással kellett megküzdenünk. Még nem tudjuk pontosan, hol állunk a kihívóinkhoz képest, mivel a teszteken nehéz megérteni, mit csinálnak éppen az ellenfelek, de egyértelműen nagy előrelépés az idei autó” – jelentette ki Drugovich.

A jelek szerint újra brazil pilótát láthatnak majd a szurkolók az F1-es rajtrácson, ugyanis az Aston Martin megerősítette, hogy amennyiben Stroll nem épül fel sérüléseiből a bahreini versenyhétvége előtt, a 2022-es F2-es bajnok helyettesíti majd a kanadait.

„Nehéz egész évben megtartani a fókuszt. Mindig készen kell állnom azzal a mentalitással, hogy bármikor rajthoz állhatok, még akkor is, ha ez végül nem következik be. Bonyolult dolog, de a legfontosabb, hogy nyugodt maradjak és mindig felkészült legyek. Egy nap eljöhet a lehetőség, és akkor készen kell állnom arra, hogy a lehető legjobb munkát végezzem” – nyilatkozta a tartalékpilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: