DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Idén elkaphatjuk a Red Bullt

George Russell úgy érzi, a Mercedes egyértelműen jó irányba mozdult el 2022-höz képest, de a megérzései mit sem érnek. Csakis az számít, hogy hol áll meg az óra.

2022-ben nyolc év után taszították le az F1 trónjáról a Mercedest, a csapathoz pedig épp az előző évben csatlakozó George Russell tulajdonképpen lemaradt a sikerkorszakról. A fiatal futamgyőztes úgy érzi, megfelelő irányt vettek az autó fejlesztésével, ám nem akart felelőtlen kijelentésekbe bocsátkozni.

Jó irányba megy a csapat

„Érzésre azt mondanám, hogy egyértelműen előrelépés az ide autó a tavalyihoz képest, de mint tudjuk ez a sport nem arról szól, hogy jó érzés-e vezetni az autót vagy sem. Itt minden a köridőkről szól” – kezdte Russell a bahreini sajtótájékoztatón, a Formula.hu részvételével.

 



„Ha azt nézzük, hogy tavaly ilyenkor hol tartottunk, akkor nagyon is jól állunk. 12 hónappal ezelőtt rengeteg vészharang kongott a fejünk felett: ott volt a delfinezés, nem tudtuk, hogyan oldjuk meg azt a problémát, nem voltunk biztosak az autónk koncepciójának helyességében, szóval most sokkal simábban mennek a dolgok.”

Russell azt is hozzátette, hogy megbízhatósági szempontból is előrébb léptek, s mivel nem kell ezzel foglalkozniuk, zökkenőmentesen véghez tudják vinni az előre eltervezett tesztprogramjukat. Viszont azt is elárulta, hogy egyelőre nem minden tökéletes.

 

„Nem titok – látva az onboard felvételeket –, hogy a kanyarbejáraton sokkal stabilabb lett az autó, azonban a kanyarok közepén, kigyorsításkor kicsit küszködünk az autó egyensúlyával, de idén ezt sokkal könnyebben meg fogjuk tudni oldani, mert ez a probléma az autó egyensúlyával kapcsolatos, most pedig több a mozgásterünk e tekintetben.”

Vb-esélyes lehet a Mercedes?

George Russell hisz benne, hogy a W14-gyel már esélyük nyílhat beszállni a Ferrari és leginkább a Red Bull mellé a világbajnoki harcba: „Természetesen azzal a hozzáállással kezdünk neki a szezonnak, hogy elég jó lesz az autónk ahhoz, hogy bele tudjunk szólni a dolgokba az élmezőnyben. Nyilván nagyon gyorsnak és stabilnak tűnik a Red Bull, Max kifejezetten jól ment vele csütörtökön, s ha nem is rögtön az első versenytől kezdve - mert az nehéz lenne, de idővel mi is felzárkózhatunk melléjük.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: