DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Problémát jelenthet az Astonnak Alonso személyisége

Fernando Alonso karizmatikus személyisége problémát jelenthet az Aston Martinnak, viszont ha visszafogja magát a spanyol, dobogókért küzdhetnek majd – véli a volt F1-es világbajnok.

Igaz, már 41 éves is elmúlt, még mindig a Formula-1-es mezőny legkeresettebb versenyzői közé tartozik Fernando Alonso. Nem is meglepő, hogy amint hivatalossá vált 2022-ben, hogy az Aston Martin rutinos rókája, Sebastian Vettel befejezi pályafutását, a csapat rögtön átcsábította helyére a kétszeres világbajnokot volt istállójától, az Alpine-tól. A spanyol a bahreini előszezoni teszt pénteki napján be is bizonyította, hogy még mindig tartani tudja a lépést a fiatalokkal: egész nap ő vezette a britek versenygépét, ez idő alatt pedig két versenytávot tett meg – a több, mint 700 kilométer pedig elmondása szerint meg sem kottyant neki.

1997 F1-es világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint valóban foghatja a fejét az Alpine, amiért elengedte a még mindig remek formában lévő Alonsót: „Hatalmas veszteség ez nekik. Nagyon tolta előre a csapatot, ami által Estebannak (Ocon) is segített versenyképesebbnek lenni. Most pedig két francia pilóta van egy francia csapatban, ennek nem látom értelmét egy internacionális sport keretein belül.”

A spanyol versenyző karrierje során gyakran aktuális csapatával való bonyolult kapcsolatával hívta fel magára a figyelmet. A volt kanadai Formula-1-es pilóta is kiemelte: Alonso hatalmas segítség lehet Lawrence Stroll csapatának, köztük fiának, Lance-nak, feltéve, ha maga mögött hagyja egyedi stílusát.



„Az a céljuk, hogy behozzanak a csapatba egy olyan világbajnokot, aki már nem túl gyors, így jó színben tűnhet fel emiatt a csapattársa. Láttuk már a múltban ezt a szituációt, amikor Vettel, aki már túl volt a győztes évein, az Astonhoz igazolt. Alonso esetében viszont nem ez lesz a helyzet. Nem tudom, hogy fogják ezt megoldani, milyen lesz az istállón belüli atmoszféra, hiszen Alonso mindig is olyan fajta pilóta volt, akivel nehéz bánni, ha nem az ő szája íze szerint alakulnak a dolgok.”

„Ha sikerül visszafognia magát, és nem szegül Lance és a csapat ellen, akkor akár még működhet is, és segítségükre lehet, előre viheti a gárdát. Képesek jó autót építeni, láttuk is néha ennek a jeleit a tavalyi szezonban. Szóval most Alonsóval a csapatban olyan szintre fejleszthetik a két autót, hogy minden hétvégén dobogós helyezésekért küzdenek majd” – idézi a világbajnokot a PlanetF1.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: