DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso két versenytáv után is jól érzi magát

Pénteken egész nap Fernando Alonso ült az Aston Martin AMR23-ban: több mint 700 kilométert vezetett, ami remek felkészülés volt – fizikai szempontból is.

Lance Stroll sérülése miatt a bahreini teszt második napjának nyolc és fél óráját Fernando Alonso egyedül teljesítette. A spanyol versenyző kitett magáért, és elégedett is volt azzal, amit tapasztalt: „Jó volt a mai nap, rengeteg kört tettünk meg, amire nagy szükség volt az új autóval. Nagyon hosszú volt a tél, és bár Jerezben egyszer vezettem a régi autót, a mai volt az első igazán hosszú menet. Ilyenkor nagyon sok dolgot megtudhatsz, remekül éreztem magam. Elégedett vagyok a mai nappal.”

A csapat saját csatornáján közzétett videóban arról kérdezték Alonsót, hogy esett több mint két versenytávot lefutni egyetlen nap alatt, amire a kétszeres világbajnok így felelt: „Rendben volt, jó érzés volt: bár rengeteget edzünk a télen, amikor újra beülünk az autóba, néhány izomnak újra meg kell szoknia ezt, és nincs erre jobb tréning, mint az autó vezetése. Fittebbnek érzem magam és úgy érzem, hogy készen állok a versenyzésre.”

alonso-teszt



Mivel a holnapi programot ismét megosztják Drugovich és Alonso között, a spanyolnak már csak fél napja van hátra a tesztből, s többekhez, például George Russellhez hasonlóan nem érzi úgy, hogy elegendő lenne ez a tesztmennyiség: „Természetesen nem érezzük úgy, hogy teljesen felkészültünk, szívünk szerint tíz vagy akár húsz napot tesztelnénk, hiszen végtelen lehetőségek rejlenek az autóban, de nyilvánvaló, hogy mindenki ugyanabban a cipőben jár

„Nagyon érzelmes lesz számomra az első futam az Aston Martinnal, és büszke vagyok arra, amit a csapat eddig mutatott” – zárta szavait a 359. nagydíjára készülő spanyol versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: