DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Tervezési problémába ütközhetett a Mercedes

A silverstone-i bejáratás során problémákba ütközött a Mercedes sajtóinformációk szerint. A felfüggesztéssel lehet gondja az Ezüst Nyilaknak.

A Mercedes utolsó előttiként mutatta be 2023-as autóját a nagyközönségnek, a W14-est pedig nem sokkal később Silverstone-ban be is járatta a csapat egy kiskaput kihasználva. A thejudge13.com információi szerint azonban problémák jelentkeztek az első éles teszten, melyek nem a motorhoz köthetők, amiről az első hírek szóltak.

Az oldal ugyanis olyan információkról értesült, melyek szerint a Mercedesnél gondok vannak a felfüggesztéssel, ugyanis a kelleténél jobban meghajlottak terhelés alatt a karbonelemek, amely elvileg könnyen orvosolható hiba, mégis értékes időt vehet el Lewis Hamiltonéktól.



A Mercedes most fémből utángyártott alkatrésszel próbálja orvosolni a gondokat, amíg végső megoldást találnak a problémás alkatrészre. Az autó ennek ellenére átment az FIA töréstesztjén, azonban Wolffék alighanem jobbnak látták, ha strapabíróbbra tervezik az elemet.

A Mercedes egyébként azon kevés csapat egyike, amelynek sikerült megközelítenie a 798 kg-os minimumsúlyt, melyet részben a festés elhagyásával tudtak véghez vinni. Toto Wolff szerint ez akár három tizedet is jelenthet számukra egyes pályákon körönként, ám az ideiglenes fémalkatrésszel és a később majd masszívabbra gyártott karbonelemmel valószínűleg növekedni fog némileg a W14 súlya.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: