DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton kitart a Mercedes mellett

A csalódást keltő 2022-es szezon után is bízik csapata fejlődésében Lewis Hamilton, akiben lejáró szerződése ellenére sem merült fel a csapatváltás gondolata, gőzerővel készül a következő szezonra.

A váratlanul gyenge tavalyi szezonkezdés után jelentős előrelépést ért el az év második felében a Mercedes, a kezdeti problémák viszont azt jelentették, hogy nem volt esélye a német gárdának az élen álló Red Bull-Ferrari párossal felvenni a versenyt. Noha Lewis Hamilton 15 szezonon keresztül tartó rekordja megtört, miszerint minden évben felállhatott a dobogó legfelső fokára, a fejlődést látva mégis bizakodva várhatják a 2023-as évet az ezüst nyilak. A hétszeres világbajnok pilóta sem lát okot arra, hogy más csapatok irányába nézelődjön.

„Nem érzem, hogy bármit is bizonyítaniuk kéne nekem” – mondta a Mercedesről Hamilton. „Az évek során megmutattuk, hogy nagyon erősek vagyunk. Még mindig tele van a csapat tehetséges egyénekkel, és ezt a képességet sosem fogjuk elveszíteni. Továbbra is igyekszünk fejleszteni a folyamatainkat, okosabbnak lenni a dolgokhoz való hozzáállásunkban és a kommunikációban. Évek óta nem volt ilyen jó az összhang az istállón belül, friss, fiatal mérnökökből és emberekből álló csapatunk van, akik a tavalyi év során érkeztek hozzánk.”



A már 38. életévét is betöltő Hamilton jelenlegi szerződése a hamarosan rajtoló szezon végén lejár a Mercedesszel, a brit pedig egyelőre semmi konkrétumban nem egyezett meg csapatával. Elmondása szerint azonban nincs tervben a munkahelyváltás a karrierje vége felé közeledve: „Izgalmas időket élünk meg a csapattal, nem tervezek máshol lenni.”

A Mercedes új autója, a W14 bemutatójakor kiderült, hogy a hibridérát domináló alakulat hű maradt a tavalyi szezonban látott zéró oldaldobozos koncepciójához, a brit világbajnok a változtatás hiánya ellenére reméli, hogy minden területen tudnak javítani idei versenygépükön.

„Az autó minden részén szeretnénk előrelépést elérni, az elejétől a végéig. Legfőképp az autó viselkedésének karakterisztikáján van a hangsúly, hiszen a tavalyi autó nem éppen úgy működött, ahogy vártuk. Elvette a versenyzők önbizalmát, úgyhogy egész évben azon voltunk, hogy megtaláljuk a változtatásokat igénylő részeket, és úgy gondoljuk, sikerrel is jártunk. Amint beülünk az autóba, kiderül, mennyire végeztünk jó munkát, és min kell még javítanunk” – idézi Hamilton szavait a Speedcafe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: