DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Russell nyerésről beszél, Hamilton körültekintőbb

A Mercedes nem akarja megismételni, ami 2022-ben történt, George Russell előrelépésre számít – de mindkét versenyző tudja, mindenekelőtt meg kell tenni a W14 első köreit.

Szerdán délelőtt megérkezett a Mercedes új autója is, a W14 – egy olyan versenygép, amelynek elődje hibáit kell kijavítania, hiszen a 2022-es az elmúlt évtized legeredménytelebb szezonjának bizonyult a Mercedes számára. A csapat el akarja kerülni, hogy a gyenge év megismétlődhessen – erre mutatott rá az eseményen Lewis Hamilton, Toto Wolff és a tartalékpilóta Mick Schumacher társaságában részt vevő George Russell.

„Mindannyian nyerni vagyunk itt! Ez ennyire egyszerű” – mondta az egyszeres nagydíjgyőztes a leleplezés előtt. „Előbb persze még ki kell gurulnunk, meg kell ismerni, milyen kihívásokkal állunk szemben, de a csapat annyira keményen dolgozott ezen az autón, a motiváció és tűz a gyárban óriási, mivel a csapattagok nem akarják megismételni, ami 2022-ben történt. Készen állunk és motiváltak vagyunk, hogy induljunk és küzdjünk.”



Hiába jellemezhető általánosságban kudarcként a tavalyi év, a csapat munkájában számos pozitívumot találni, emellett a nehézségekből rengeteg tanulságot szűrtek le, amit a W14-hez felhasználhattak – erről is beszélt Russell:

„Az előző év kezdetén csalódottak voltunk, de ismerve a szezon alakulását és az autóval adódó kihívásokat, úgy vélem, büszkék lehetünk az elvégzett munkára, sok pozitívum meríthető a szezonból. Az autó megbízhatósága kiváló volt, a stratégiánk sok alkalommal nagyon erősnek bizonyult, és ahogy Toto mondta, a műszaki tanulságok mind ebben az új autóban testesültek meg. Remélem, sikerül egy lépést tenni előre!” – mondta a fiatal pilóta.

Hamilton nem tekint ennyire előre

Csapattársa, a hétszeres világbajnok saját részéről inkább a jelenre koncentrált: nem tért ki a várakozásokra, az előszezon utolsó heteinek különlegességét szemléltette.

„Ez az év legizgalmasabb időszaka. Az elmúlt héten a gyárban voltam, figyeltem, hogy a sok apró alkatrész a gyár különböző részlegeiből érkezve összeáll. Ilyenkor látod az egészet egyben, minden gyönyörűen a helyén van. Csak áll az ember lenyűgözve, milyen csodálatosak ezek a tervezők és mérnökök, mennyire figyelnek a részletekre” – mondta Hamilton. Az új autó kapcsán ennyit tett hozzá: „Mind mohón várjuk, hogy kiguruljunk vele és meglássuk, hogyan viselkedik. És természetesen arra is, hol áll mindenki más.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: