DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Russell keményen dolgozna Schumacher helyében

A Mercedes új tartalékpilótájáról és csapattársáról is beszélt nemrégiben George Russell. A brit szerint Mick Schumacher számára a gyors beilleszkedés jelenthet megoldást a jövőre nézve, de a Hamiltonnal való kapcsolatáról is elárult pár dolgot.

Bár a versenyzői felállás alapvetően változatlan maradt, a teszt- és tartalékversenyző szerepkörére új embert szerződtetett a Mercedes csapata. Ezt a pozíciót ugyanis 2023-ban a Haas istállójától távozó Mick Schumacher töltheti be, aki megállapodása alapján tartalékosként akár a McLarennek is rendelkezésére állhat, amennyiben úgy hozza a szükség.

Schumacher tehát annak ellenére sem került ki az F1 vérkeringéséből, hogy az amerikai alakulat megvált tőle az előző év végén, az viszont egyelőre nem látszik, miként térhetne vissza a mezőnybe. A csapatával kapcsolatos egyik legutóbbi interjúja során George Russell elmondta, mit tenne a német pilóta helyében.



„Ha én lennék Mick helyében, akkor elképesztően keményen dolgoznék a szimulátorban itt Brackleyben, és mindent megtennék azért, hogy a lehető legjobban beilleszkedjek a csapatba” – mondta Russell az Auto Motor und Sportnak.

Egyelőre nincs gond a csapaton belül

Bár a Mercedesnél Lewis Hamilton nem mindig ápolt kiváló viszonyt korábbi csapattársaival, Russell úgy érzi, egyelőre minden a legnagyobb rendben van, mivel honfitársával ugyanaz a cél vezéreli őket. A fiatal tehetség szerint a hétszeres világbajnokkal harmonikus a kapcsolatuk.

„Lewis és köztem ez működik, mert tudjuk, hogy csak együtt vihetjük előrébb a csapatot. A múltban, ha voltak is problémák a versenyzőpárosításokkal, azok talán azért voltak, mert kisebb volt a korkülönbség, és a csapatban harc folyt az elsőségért. Nálunk nincs ilyen. Ha megromlana közöttünk a kapcsolat, az nem tenne jót a csapatnak, és idővel nekünk is ártana” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: