DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hisz-e Perez vb-esélyében a Red Bull?

A mexikói pilóta feltett szándéka, hogy idén Max Verstappen társaként is beleszólhasson a végső sikerért folyó harcba, de mit gondol erről a csapata?

Sergio Perez 2021-ben csatlakozott a Red Bullhoz, első évében viszont az esetek többségében messze elmaradt Max Verstappen teljesítményétől – igaz, előfordult, hogy kulcsfontosságú pillanatokban hatékonyabban tudta segíteni a holland vb-hadjáratát, mint elődjei. Tavaly aztán az idény elején váratlanul közel került Verstappenhez a mexikói, ám ahogy fejlesztette menet közben az RB18-ast az istálló, az úgy passzolt egyre kevésbé Perezhez és egyre inkább a címvédőhöz, így újfent kinyílt közöttük az olló.

f1-perez-redbull-2023-1



Perez a Red Bull múlt heti csapatbemutatóján elmondta, hogy bízik benne, hogy az RB19-essel sikerült orvosolniuk azokat a problémákat, amelyek miatt nem érezte komfortosan magát a 2022-es évad második fázisában. De vajon tényleg számol-e versenyzőjük vb-esélyével a csapat vezetése?

„A forma, amit Max mutatott, azt jelenti, hogy őt kell legyőzni” – fogalmazott Christian Horner csapatfőnök az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva. „Ő a regnáló világbajnok, Checónak pedig ugyanezért kell hajtania, különben miért versenyezne? De úgy gondolom, a realitás nagy valószínűséggel az, hogy egy egész szezont tekintve vélhetően Max az esélyesebb jelölt a világbajnoki címre.”

„De Checóban megvan a képesség, hogy ott legyen, és szükségünk is van arra a konstruktőri titulushoz, hogy mindkét pilótánk a legjobbját nyújtsa. Checo pontosan tudja, mit várunk tőle, Max csapattársának lenni pedig minden versenyző számára ijesztő kilátás. De nagyon jól kezelte ezt, szerves része volt a tavalyi konstruktőri győzelmünknek, és szoros versenyben lett harmadik a pilóták értékelésében, miközben két nagydíjat is nyert. Checo fejlődött, mióta csatlakozott a csapathoz 2021-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: