DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Fontos, hogy csapatként dolgozzunk” – Perez szerint ez nem róla és Verstappenről szól

A Red Bull mexikói F1-es pilótája azt mondta, hogy nem tart Daniel Ricciardótól, a tél folyamán is keményen dolgozott azért, hogy javuljon.

A Red Bull és a Ford közös bejelentése kapcsán tartott sajtóbeszélgetés során az volt az első kérdés, amit Sergio Perez kapott, hogy ő vajon benne lesz-e ebben a projektben – vagyis hogy 2026-ban is a Red Bull versenyzője lehet-e még. A mexikói a szokásos diplomatikus választ adta, mint mondta, természetesen szeretne benne lenni, és szeretne jóval tovább a sportágban maradni, mint 2024 (ameddig a szerződése szól), de ez egyelőre még arrébb van, úgyhogy nem is gondol erre.

Ami pedig az idei szezonját illeti, motiváltnak tűnt:

„Szeretném kihozni a maximumot az autóból, amit kapok, minden hétvégén a győzelemért harcolni, és nagyon keményen dolgozok is ezért” – mondta Perez.

f1-redbull-perez-2023



Az előző szezon második felében már nagyon nem állt kézre a Red Bull a mexikói számára, a fejlesztések Max Verstappennek kedveztek, így felmerült a kérdés: sikerül-e ezt idén megoldani?

„Igen, nagyon sokat dolgoztam a tél folyamán a mérnökökkel azért, hogy megértsük azokat a bizonyos futamokat, ahol valószínűleg rossz irányba mentünk a beállításokkal. Az volt a cél, hogy ezeket megértsük. Nagyon keményen dolgozunk a mérnökeimmel azon, hogy feljebb tudjak lépni” – mondta erre, illetve arra a kérdésre, hogy vajon sikerül-e közelebb kerülnie idén csapaton belül Verstappenhez.

 

Tisztázták a helyzetet Verstappennel?

2022 végén Brazíliában kissé a semmiből jött egy váratlan csörte a két versenyző között, Verstappen nem teljesítette a csapat kérését és nem engedte maga elé Perezt, aki a rádióban adott hangot nemtetszésének – utána a holland és holland kötődésű sajtó igyekezte más megvilágításba helyezni az eseményeket, de a csapat nem volt egyszerű helyzetben PR-szempontból.

Ezen nem segített az sem, hogy a szezon után Verstappen egy holland nyelvű beszélgetésben arról értekezett, hogy a második számú pilóták fogadják el, hogy második számúak, az a dolguk, azt csinálják, különben bajba kerülhetnek.

Perez kapott is kérdést azzal kapcsolatban, hogy sikerült-e tisztázniuk a dolgokat a világbajnokkal, de nem adott erre egyértelmű választ.

„Fontos, hogy csapatként dolgozzunk, szerintem elég világos, hogy a csapat teljesítményét kell maximalizálni. Ez nem Maxról és rólam szól, hanem a csapatról, rengeteg ember dolgozik értünk, erre reagálnunk kell. 

f1-verstappen-redbull-perez-2023

Arra nem válaszolt egyértelműen, hogy milyen a kapcsolata Verstappennel

 

Nem aggódik Ricciardo miatt

Daniel Ricciardo érkezése nyomás alá helyezheti Perezt, hiszen egy rutinos, minőségi versenyző várja a bevetést a háttérben, aki jóban van Verstappennel és a csapatvezetéssel is. 

A mexikói azonban állítása szerint nem aggódik: mint mondta, a Red Bullnál mindig a maximumot kell hozni, nem számít, hogy ki a tartalékversenyző, hiszen ez a csapat jelenleg azt választ a mezőnyből, akit csak akar, bárkit megszerezhet, ha úgy dönt.

Hozzátette, hogy Ricciardo érkezése összességében segítséget jelent majd, mert a tapasztalata és tudása miatt pontosan érteni fogja, hogy miről beszélnek, amikor az autóról adnak visszajelzést, és ennek megfelelően dolgozhat majd a gyárban – ami különösen a versenyhétvégék során lesz majd hasznos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: