DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: Megtiszteltetés a Ferrari érdeklődése

Christian Horner hízelgőnek tartja a Ferrari megkeresését, de nem fordult meg fejében a távozás gondolata, ugyanis felelősséget érez a Red Bull iránt.

Immár 19. F1-es szezonjára készül a Red Bull hadvezéreként Christian Horner, a még mindig csupán 49 esztendős szakember ugyanis egészen a 2005-ös alapítás óta egyengeti az istálló napi ügyeit. Ebből a szempontból (is) elképesztő a kontraszt a Milton Keynes-iek és legnagyobb tavalyi riválisuk, a Ferrari filozófiája között, Horner ugyanis már a hatodik Ferrari-csapatfőnökkel fog farkasszemet nézni a nemrég kinevezett Frederic Vasseur személyében. Korábban lehetett hallani híreszteléseket, miszerint a Scuderia Hornernek is felajánlotta a Mattia Binotto távozása után üresen maradt csapatfőnöki széket, a brit szakember pedig nemrég az Auto Motor und Sport című szaklapnak adott interjújában ismerte el a megkeresést.

„Rendkívül hízelgő volt számomra a Ferrari érdeklődése. Egy nagyszerű istállóról van szó, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is versenyképesek lesznek” – kedveskedett Horner, akit arról is megkérdeztek, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a Red Bull legyen Binotto pályafutásának következő állomáshelye: „Jelenleg nem látok számára egyetlen pozíciót sem nálunk. Nyilvánvalóan kemény éven van túl, mert nagyon sokat léptek előre, de talán adódik más lehetőség neki a rajtrácson” – mondta a Red Bull főnöke, aki korábban már többször is dicsérő szavakkal illette olasz kollégája Ferrarinál végzett munkáját.

Hűséges marad a Red Bullhoz



19 évével Horner a legrégebb óta hivatalban lévő csapatfőnök a rajtrácson, ez idő alatt alakulata hat egyéni és öt konstruktőri bajnoki címmel örvendeztette meg a korábban versenyzőként is próbálkozó szakembert. „Egészen a kezdetek óta itt vagyok, tehát felelősséget érzek a csapatért. Nagyszerű emberekkel dolgozhatok itt együtt, ezért soha nem kísértett meg a távozás gondolata. Hűséges vagyok a Red Bullhoz, és miért akarnék máshova menni, amikor egy ekkora istállónál dolgozhatok? Stabil munkaerővel rendelkezünk, valamint mindenki tisztában van a szerepével és a feladataival. Számomra ez rendkívül fontos, emellett úgy gondolom, hogy elért eredményeink egyik lényeges eleme. Ha megnézzük, akkor a szenior pozícióban lévő munkatársaink többsége már régóta dolgozik a beosztásában” – zárta gondolatait Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: