DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Horner szerint Binotto remek munkát végzett a Ferrarinál

A Red Bull F1-es csapatvezetője szerint azért fontos az állandóság, mert az száműzi a félelem kultúráját.

Tizenkilencedik szezonját kezdi meg a Red Bull Formula-1-es csapatfőnökeként Christian Horner, körülötte minden istálló jó pár vezetőt elfogyasztott már ebben az időszakban, ő viszont éppen most gyűri második sikerkorszakát az energiaitalosok élén. Ezzel kapcsolatban kérdezte őt a Motorsport Magazine.

„Mindig a folytonosságot értékeltük, mert szerintem annak hatalmas előnye, száműzi a félelem kultúráját. Ez a stabilitás az egyik kulcsfontosságú erősségünk, én mindig is ebben hittem. Ez a stabilutás felhatalmazza az embereket arra, hogy végezzék a dolgukat” – mondta Horner.

A Red Bull vezére a többiek mozgásáról is kifejtette a véleményét: örül James Vowles lépésének és annak, hogy a Williamshez igazolt, de kifejtette a véleményét a Ferrariról is.

f1-horner-binotto



„Az ő lépésüket érdekes volt nézni. Együttérzek Mattiával (Binottóval), mert ő igazából remek munkát végzett. A tavalyi évük nagy előrelépést jelentett a korábbiakhoz képest, szóval ez a döntés biztosan nehéz volt neki, miután annyi ideig szolgálta a Ferrarit.” 

„Fred (Vasseur) kapcsán azt lesz érdekes látni, hogy ezt követően is ugyanazokban a dolgokban vitatkozik-e majd a közös megbeszéléseken, mint amelyeket a Sauber vezetőjeként vitatott! De még egyszer: ő is egy nagyon hozzáértő srác. Majd meglátjuk, hogy a következő találkozókon milyen lesz a dinamika” – tette hozzá a csapatfőnökök között húzódó erőviszonyokkal kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: