DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Az új Alfa Romeo gyors lesz

Az Alfa Romeóval második szezonjára készülő Valtteri Bottas már tesztelte a szimulátorban a 2023-as versenygépet. Előrelépést vár a csapattól.

A finn versenyző öt évet töltött a Mercedesnél Lewis Hamilton csapattársaként, ám a világbajnoki címre gyakorlatilag egyetlen szezonban sem volt valós esélye. Miután Toto Wolffék úgy döntöttek, hogy a Williamsnél sínylődő George Russell kap lehetőséget 2022-től, Bottasnak mennie kellett.

A tízszeres futamgyőztes végül a visszavonuló Kimi Raikkönen helyére csapott le az Alfa Romeónál, s a 2022-es szabályváltozásokat követően úgy tűnt, jó lóra tett, hiszen rendkívül erősen kezdte a hinwili csapat a Formula-1 új korszakát. Aztán szépen lassan visszaestek, a szezon végén pedig már annak is örülhettek, hogy sikerült megőrizniük a hatodik helyet az Aston Martinnal szemben a konstruktőri tabellán.

Gyors lesz az új Alfa Romeo



Bár a C43 még hivatalosan meg sem érkezett – a bemutató csak kedden 10 órakor lesz –, Bottas máris elkotyogott néhány hírmorzsát a szezon végén kiszálló, utolsó Alfa Romeóról a Sky Italiának.

„Imádom a színeket és a formáit! Bizonyos értelemben véve sokkal határozottabbnak tűnik. Már teszteltem a szimulátorban az új autót, és gyorsnak érzem. Javultunk azokon a pontokon, ahol szükségünk volt rá” – árult el apróbb részleteket a finn.

A Sauber utolsó Alfa Romeo néven futó autója, a C43-as magyar idő szerint 10 órakor mutatja meg magát a nagyvilágnak.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: