DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Leclerc-en olyan nyomás van, ami Maxon nincs”

Johnny Herbert szerint már önmagában is olyan extra teherrel jár, ha valaki a Ferrari versenyzője, amit más F1-es istállónál nem lehet megtapasztalni.

Az első futamok után még úgy tűnt, Charles Leclerc akár az első számú favoritja is lehet a 2022-es világbajnoki címnek a Formula-1-ben. Aztán azonban a Ferrari sorozatos hibái és műszaki problémái, valamint néhány Leclerc-malőr oda vezetett, hogy már a nyári szünethez érve gyakorlatilag eldőlt, hogy nem tudják letaszítani a trónról Max Verstappent és a Red Bullt.

A korábbi F1-es futamgyőztes, Johnny Herbert úgy véli, Leclerc bizonyos tekintetben van Verstappennel vagy akár Lewis Hamiltonnal szemben amiatt, mert ő a Ferrari színeiben szerepel – erről a Total-Motorsport.com hasábjain beszélt:

f1-leclerc-2022



„Nyomás van Leclerc-en – a tifosival, az olasz médiával, magával a Ferrarival. Önmagában az, hogy a Ferrari versenyzője van, olyan nyomással jár, amely szerintem nincs meg Maxnál vagy Lewisnál. Toto és a Mercedes, illetve Christian és a Red Bull igyekeznek levenni a terhet a pilótáik válláról, hogy jobban levegőhöz jussanak. Úgy gondolom, ezért tudnak kiegyensúlyozottabban teljesíteni a szezon során.”

Herbert arról is szót ejtett a beszélgetés során, hogy az említett két másik versenyző, Verstappen és Hamilton mennyire másképp kezelik az olyan helyzeteket, amikor a csapatuk valami hibát követ el, az eredmény mégis az, hogy egységessé és motiválttá teszik az alakulatot:

„Max igencsak szókimondó, amikor a csapat elkövet egy hibát, és szerintem ez is része annak, amikor az ember kicsit ideges. Amikor egy versenyző elkezd ilyet mondani, meglepő, valóban mennyire megváltoztatja az ember mentalitását. Igazából ez Max erőssége. Úgy gondolom, ugyanez a helyzet Lewisnál is, ha nem is ennyire láthatóan. Sokkal nyugodtabb, másképp csinálja. De a színfalak mögött biztosan ő is rájuk helyezi a nyomást, és itt kell összeállni a csapaton belüli összhangnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: