DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Wolff és Vasseur jó kapcsolatban vannak

Frederic Vasseur elmondása szerint több kollégájával is kifejezetten jó kapcsolatot tart fent. Így van ez Toto Wolff esetében is, akivel baráti viszonyban vannak, ami még hasznos lehet a Ferrari nemrégiben kinevezett csapatfőnöke szerint.

A pályán riválisokként, azon kívül viszont barátként viszonyul egymáshoz Toto Wolff és Frederic Vasseur, legalábbis a francia menedzser szerint, aki az idei évtől kezdve már vezető pozíciót tölthet be a Ferrarinál.

Vasseur abszolút pozitívnak tartja, hogy ennyire jóban van a Mercedes szakemberével, mivel véleménye szerint ez jó hatással lehet a sportágra is a közös ügyek szempontjából az istállók közötti csaták ellenére is.  

 



„Tudom, hogy a pályán harcolni fogunk egymással. Küzdeni fogunk majd a stewardok előtt, az FIA-nál, a Concorde Egyezményért, hiszen ilyen az élet. A nap végén azonban úgy gondolom, a globális kép szempontjából is előnyös, ha nagyon jó az együttműködés a csapatok között. Ezen az oldalon, amikor az F1 közös érdeke az lesz, hogy megbeszéléseket folytassunk és megegyezzünk egymással, azt hiszem, ez hatalmas előnyt adhat a jó kapcsolatok szempontjából” – idézte Vasseurt a RaceFans.

Pokoli harcot vár a Mercedes ellen

Bár a tavalyi szezon elején úgy tűnt, a Ferrari akár nagyon könnyen besöpörheti a világbajnoki címeket, végül lemaradtak erről, időközben pedig az eleinte szenvedő Mercedes is utolérte őket. A német márka ráadásul elég meggyőző teljesítménnyel zárta le a 2022-es idényt, amit Vasseur is jól tud, így kemény csatákra számít az istálló és annak csapatfőnöke ellen is, de úgy látja, ez nem szabad, hogy befolyásolja a korábban kialakított jó viszont.

„Mint tudják, néhány másik kollégámmal is jó a kapcsolatom. Szerintem ez mindig jó és elég okosnak kell lennünk ahhoz, hogy az élet dolgairól tudjunk beszélgetni egymással, miközben biztos vagyok abban, hogy a pályán és a pályán kívül is pokolian küzdeni fogok Totóval” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: