DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

„Lando a legjobbakkal van egy szinten”

Nem győzte dicsérni F1-es pilótáját a McLaren vezérigazgatója, aki állítja: már az Alonsóval közös daytonai szereplés során kiszúrta, mekkora tehetség.

Bár az első Formula-1-es nagydíjgyőzelme még várat magára, Lando Norrist sokan a jelenlegi mezőny egyik legjobbjaként tartják számon, különösen annak fényében, hogy az elmúlt években rendre a középmezőny (egyik) legerősebb teljesítményt nyújtó pilótája volt. Ezen az állásponton van a McLarent vezérigazgatóként irányító Zak Brown is, aki több területet is felsorolt, amiben szerinte kiemelkedően teljesít az ifjú brit:

„Egyértelműen” – vágta rá Brown az ESPN-nek nyilatkozva, amikor arról kérdezték, a legjobbak közé sorolja-e Norrist. „Hihetetlenül gyors. Az időmérőn mindig összerakja a kört. Ritkán hibázik, de amikor mégis, azok is kicsik. Elvéti a kanyarcsúcspontot, blokkol a fékkel, de nem láthatunk olyat, hogy a falba rakja az autót.”

f1-norris-alonso-2022



„A versenyteljesítménye is rendkívül erős most már. Ha megnézzük az első évét, néha túl udvarias volt a pályán. Most már keményen versenyez: tisztán, de keményen, kiteszi a könyökét. A gumikat is remekül kezeli.”

 

Alonso ellen is bizonyított az F1-en kívül

Brown egy 2018-as példát is felhozott, amikor Norris a Daytonai 24 óráson alkotott egy csapatot az akkor a McLarent erősítő Fernando Alonsóval, s a spanyol ellen is helytállt a fiatal versenyző:

„Szerintem van olyan jó, mint bárki a mezőnyben, és ezt az első naptól fogva éreztem, amikor összeraktam Fernandóval Daytonában, ismeretlen autóban, ismeretlen pályán. Úgy gondolom, Fernando van olyan pilóta, mint bárki valaha az F1 történetében – és Lando egy szinten volt vele, és attól függően, milyen napszakban jártunk épp, még talán le is nyomta, és ugyanez fordítva. Látható ez a természetes tehetség.”

„Vannak olyan pilóták, akik egyfajta szakágban jók, s ha egy egyedi helyzetbe csöppennek, nem veszik fel olyan gyorsan a ritmust. Lando viszont azok közé tartozik, akit ha berakunk egy buggyba, s azzal versenyeztetjük a mezőnyt, ott lenne az elejében, mert megvan ez a természetadta tehetsége. Egy igazi csillag, aki hajt minket” – fogalmazott a McLaren-vezér.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: