DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat
F1

Wolff még mindig sokat gondol Abu Dhabira

De már nem haraggal: a Mercedes F1-es csapatvezetője szerint sérült az igazságosság elve a 2021-es szezonzárón, de mostanra már túltette magát ezen.

Az elmúlt évek messze legizgalmasabb szezonját hozta a 2021-es esztendő a Formula-1-ben, Max Verstappen és Lewis Hamilton szinte az összes futamon késhegyre menő csatát vívott egymással a vb-címért, nem egyszer össze is ütköztek a pályán.

Mindezt azonban beárnyékolja, ami a mindent eldöntő évadzáró hajrájában történt az Abu Dhabi Nagydíjon, amikor Michael Masi versenyigazgató nem a szabályok adta kereteken belül indította újra a futamot egy biztonsági autós fázist követően az utolsó körre, így a friss lágy gumikon érkező Verstappen megelőzte a használt abroncsokon lévő Hamiltont, s elcsente előle a címet.

f1-wolff-toto-2022A történtek mély sebet ejtettek Hamiltonban és a Mercedest irányító Toto Wolffban is, aki a The Times által készített friss interjúban újfent felelevenítette a bő egy évvel ezelőtti eseményeket és azt, hogy milyen érzések kavarogtak és kavarognak benne ennek kapcsán:

„Kemény volt Abu Dhabi után. Mindig is szerettem azt az elvet, hogy a stopper nem hazudik: amelyik csapat nyer, az érdemli meg, hogy bajnok legyen. De ez más volt. A verseny végén egy ember olyan döntéseket hozott, amelyek egyáltalán nem voltak összhangban a szabálykönyvben leírtakkal, s ezek olyan drasztikusak voltak, hogy hihetetlen volt a végeredmény. Ez egy olyan pillanat, amikor kiszeretsz a sportból… sérült az igazságosság elve.”

Wolff hozzátette: már nem érez magában dühöt az események miatt. „Az FIA elküldte a srácot az állásból, mert ez egy emberi hiba volt” – mondta Masi kapcsán, akiről egyébként Mohammed ben Sulayem nemrég azt nyilatkozta, hogy ő maga akart távozni a versenyigazgatói pozícióból. „De ennek már vége, elmúlt. Még mindig sokat gondolok rá, de nem haraggal: egyszerűen csak felfoghatatlan, ami történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: