DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Sürgeti a szerződéshosszabbítást Bottas

Minél hamarabb tisztázná a folytatást az Alfa Romeóval Valtteri Bottas, a finn pilóta elmondása szerint pedig nem befolyásolja a csapat felkészülését a 2023-as szezonra az Audi közelgő érkezése.

Sikeres szezont zárt Valtteri Bottas új csapatával, az Alfa Romeóval: a svájci-olasz alakulat többéves gyenge eredményei után ismét rendszeres résztvevője lett a középmezőny csatáinak, a 2021-es konstruktőri kilencedik hely és 13 megszerzett pont után felüdülés volt a tavaly elért hatodik pozíció összetettben. A Mercedesnél eltöltött öt szezon után Bottas ismét az elsőszámú pilóta szerepét tölthette be, rendszeres pontszerző helyei – az Alfa Romeo gyakori megbízhatósági problémái ellenére – bizakodással tölthetik el a finn versenyzőt, aki mihamarabb hosszabbítani szeretne jelenlegi csapatával. Múltbeli tapasztalataiból kiindulva pedig nem szívesen húzná sokáig a megegyezést.

„Sokszor voltam már ebben a helyzetben, és gyakran elterelte a figyelmemet. Remélhetőleg hamar elkezdünk jövőre beszélni a folytatásról a csapattal. Fontos, hogy meglegyen ez a fajta stabilitás, ami az elmúlt tíz évben hiányzott” – nyilatkozta a Motorsportnak Bottas.



 

2023 lesz az utolsó éve a svájci gárda és az Alfa Romeo kapcsolatának az Audi 2026-os érkezése előtt. A Mercedesszel tíz futamgyőzelmet szerző versenyző többször kiemelte az bejelentés után, mennyire izgalmasnak tartja a német márkával való összefogást, viszont jelenleg csak az előtte álló szezonra koncentrál.

„Nagyszerű lehetőség a csapatnak, stabilitást és újdonságot hoz. A bejelentés óta viszont egyre kevesebbet beszélnek róla az emberek, folytatjuk a munkánkat, hiszen 2023-ban még semmi sem változik, még mindig Alfa Romeo vagyunk. Jövőre valószínűleg elkezdenek megjelenni a változások, viszont még minden stabil, és mindenki a saját dolgára fókuszál.”

Noha Fred Vasseur csapatfőnök távozásával még kérdéses, ki áll az Alfa Romeo élére 2023-tól, a gárda mégis megtartaná a sikeres tavalyi szezon pozitív lendületét: „Felemelő érzés a csapattagok örömét látni, amikor rendszeresen pontot tudunk szerezni. Nincsenek ehhez hozzászokva. Jó érzés volt részese lenni ennek, és izgatottan várom a jövő évi autót” – mondta a finn versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: