DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Mick lett volna a jobb választás hosszú távon”

A volt F1-es versenyző szerint rossz döntést hozott a Haas, mikor Nico Hülkenberget szerződtette Mick Schumacher helyére, hiszen a fiatal német bajnoki címekre lenne képes.

Mick Schumacher 2020-as Formula-2-es bajnoki címe után két évet töltött a Haas csapatánál, gyenge eredményei és sorozatos törései után viszont az amerikai csapat úgy döntött, hogy tapasztaltabb honfitársával, Nico Hülkenberggel vág neki a 2023-as szezonnak. Marc Surer volt F1-es pilóta, aki 1979 és 1986 között 82 alkalommal állt rajthoz a királykategóriában, viszont úgy véli, rossz döntést hoztak a Haasnál.

„Mick gyakorlatilag két év szakmai gyakorlatot kapott a Formula-1-ben, utána pedig ki is rakták onnan. Elképzelhető, hogy 2023-ban jön az áttörés, ez egy kétélű kard. Rövid távon valóban egy tapasztaltabb pilóta (Nico Hülkenberg) a jobb választás, aki ki van éhezve a versenyzésre. De egyértelműen Mick lett volna a jobb döntés hosszú távon, mert újra és újra láttuk, hogy ha egyszer összekapja magát, kivillan a tehetsége” – nyilatkozta a svájci pilóta a Formel.de csatornájának.



A Haastól távozó fiatal német a Mercedes tartalékversenyzőjeként tölti majd a következő szezont, miután a német istálló mindkét ezen szerepkört betöltő pilótáját elvesztette: Nyck de Vries az AlphaTaurinál folytatja, míg Stoffel Vandoorne az Aston Martint erősíti majd a háttérből. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint visszatalálhat az F1-be Schumacher, véleményét pedig Surer is osztja.

„Úgy gondolom, még nem láttuk a legjobb formáját. Jó versenyző, és a jó versenyzők bajnoki címeket tudnak nyerni. Ebből a szempontból pedig láttuk, hogy ha a megfelelő autóban ül, mint például a Formula-3-ban vagy a Formula-2-ben, akkor ki tudja használni a lehetőségeket. Jelenleg egy kicsit elrontott helyzetben van” – állítja Surer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: