DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff lát visszautat Schumachernek az F1-be

A Mercedes csapatfőnöke szerint ha olyan környezetbe kerül a német, ahol fejlődhet, akkor remek versenyzővé válhat – de hogy náluk vagy máshol kaphat-e lehetőséget, az a jövő zenéje.

Mick Schumacher két szezont teljesített a Haasnál, 2023-ra azonban nem maradhatott az amerikai alakulatnál – mint azt Günther Steiner csapatvezető nemrég elmondta: az pedig fel sem merült, hogy tartalékversenyzőként megtartsák őt.

Viszont ebbe a szerepkörbe igazolta le őt a Mercedes, így idén Lewis Hamiltont és George Russellt fogja segíteni. Toto Wolff csapatfőnök szerint ilyen tekintetben nagyon hasznos lesz Schumacher jelenléte számukra:

f1-schumacher-wolff-mercedes



„Sokat hozzá fog tenni azzal, hogy vezetheti az autót egy évig” – mondta el Wolff a James Vowles Williamshez távozása kapcsán tartott sajtóeseményen. „Már két évet eltöltött a Formula-1-ben, ismeri a gumikat és a jelenlegi versenygépek nehézségeit. Rendkívül nagy segítségünkre lesz a szimulátorban és az autó megítélésében is. Segíteni fog nekünk például az, hogy a pályán ott lesz a megbeszéléséken. Egy hihetetlen fiatal pilóta, ezért egyértelmű előny, hogy Mick itt van a csapatunkban.”

 

Kaphat-e még állandó ülést Schumacher az F1-ben?

Az együttműködésnek csak az egyik oldala, hogy a Mercedes számára milyen előnyökkel járhat a fiatal német munkája, Schumacher viszont alighanem szeretne versenyzőként is visszatérni az F1-es rajtrácsra. Wolff szerint minden esélye meg is van erre – a kérdés már csak az, hogy velük vagy egy másik alakulattal:

„Úgy gondolom, ha egy biztonságos közeget biztosítunk számára, ahol fejlődhet, akkor egy jó versenyző válhat belőle, aki állandó ülést kaphat. Ahogy Nyck de Vriest is elengedtük, hogy saját maga építsen karriert, ugyanez megtörténhet Mickkel is – legyen szó akár a mi csapatunkról, akár egy másikról. Ezt még nem tudjuk. A legfontosabb tényező a személyisége. Egy jól nevelt, intelligens és tehetséges fiatalemberről van szó. Ha megnézzük a juniorkarrierjét, nagyon jól szerepelt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: