DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már januárban F1-es autóba ülnek a ferrarisok

A tervek szerint mindenkinél hamarabb kezdheti meg a pályán való felkészülést az új szezonra Charles Leclerc és Carlos Sainz.

A Motorsport.com olasz kiadása szerint már január vége felé pályára gurulhat a Ferrari két versenyzője. Persze a szabályok értelmében nem az új, 2023-as, de még csak nem is a tavalyi versenygépet fogják vezetni a Scuderia saját fioranói tesztpályáján, hanem az SF21-est, azaz még az előző szabályrendszer szerint épített 2021-es modellt.

f1-leclerc-ferrari-fiorano-teszt-2022



A háromnapos privát gyakorláson Charles Leclerc és Carlos Sainz is kap egy-egy teljes napot, míg a harmadikon a két tartalékos, Robert Svarcman és a maranellóiak WEC-csapatában is érdekelt Antonio Giovinazzi fog osztozkodni. A tervek egyébként egybecsengenek a Ferrari előző évi felkészülési gyakorlatával: a fotó is a tavalyi hasonló fioranói alkalom során készült.

A körözés nem is csak a két pilóta szempontjából lehet fontos, hogy leporolják magukról a rozsdát a téli holtszezont követően, de egyúttal arra is lehetőséget kínál, hogy segítse az új csapatfőnök, Frederic Vasseur beilleszkedését.

Nem Leclerc-ék lesznek egyébként az egyetlenek, akik még a hivatalos bahreini teszt, illetve a legtöbb csapat által az új autókkal tervezett bejárató filmforgatási napok előtt volán mögé ülhetnek: mint arról már írtunk, Fernando Alonso, George Russell és Lewis Hamilton egyaránt vezetheti az Aston Martin, illetve a Mercedes 2022-es versenygépét februárban a Pirelli tervezett tesztjein.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: