DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Lehetetlen függetlennek maradni az F1-ben” – mondja a Ferrari csapatfőnöke

Fred Vasseur búcsúzóul még összehozta az Audi-projektet a Saubernek, és szerinte az ilyen szerződések elengedhetetlenné válnak a mai F1-ben.

Ugyan már a Ferrari csapatfőnökeként dolgozik, de még Fred Vasseur ágyazott meg az Audi F1-be érkezésének az elmúlt időszakban.

A francia szakember a Sauber irányítása során előbb az Alfa Romeót szerezte meg az istálló számára, makd búcsúzóul összehozta a megállapodást az Audival, bár azt sietett kiemelni, hogy nem eladásról van szó: szerinte a Sauber insfrastrukruálisan, és a csapat szerkezetét tekintve is ideális opció volt a németek számára, de mindvégig kollaborációról volt szó, nem felvásárlásról.

f1-vasseur-ferrari-alfaromeo-sauber



Viszont úgy gondolja, hogy ez a lépés most már elengedhetetlen minden csapat számára.

„Számomra kristálytiszta volt, hogy az F1-ben függetlennek maradni lehetetlen, vagy legalábbis lehetetlen lesz a közeljövőben. Megoldást kellett találnunk a csapat fejlesztésére, és ez egy közös projektté vált az Audival, hasonlóan láttunk bizonyos dolgokat, de az is tény, hogy közel vagyunk hozzájuk, a gyár megfelelő, a csapat fejlődött, stb” – mondta Vasseur az Autosportnak.

 

Toto Wolff is egyetért

A Mercedes vezére még az Andretti Cadillac kapcsán fogalmazott meg nagyon hasonló véleményt:

„Most (a Sauber miatt) már lassan minden F1-es csapat mögött ott áll egy nagy autógyártó, csak a Williams és a Haas mögött nem. Ezek viszont olyan stabil alapokon nyugvó csapatok, amelyek hosszú ideje működnek, különösen a Williams. Privát csapatként most már nagyon nehéz az élet az F1-ben, ha sikeres akarsz lenni, mert az esélyek nem melletted szólnak” – mondta Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: