DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alonso: Majd akkor vonulok vissza, ha...

Már 42. életévét tapossa a kétszeres Formula-1-es világbajnok Fernando Alonso, ám a spanyol ennek ellenére is egy többéves szerződést kötött az Aston Martinnal.

Mindenkit sokkolt tavaly nyáron azon bejelentésével Fernando Alonso, miszerint távozik az Alpine-tól, és 2023-tól az Aston Martin színeiben folytatja kivételesen hosszú pályafutását. A spanyol versenyző részt vett már az Indy 500-on több alkalommal, a Dakaron, győzött Le Mans-ban, megnyerte a WEC-t, azonban F1 iránti éhségét nem tudták csillapítani az egyéb kategóriákban elért sikerek.

 

Eléri a 400 versenyt is Alonso

Fernando Alonso tavaly megdöntötte Raikkönen vonatkozó rekordját a legtöbb versenyt illetően, a jövőben pedig még tovább fogja növelni ezt a számot: „Szép teljesítmény” – mondta Alonso az AS-nak. „Olyasvalami, amire majd később talán visszanézek, és azt mondhatom, hogy elégedett lehetek.”



„Örülök, hogy ennyi év jutott nekem a Formula-1-ben, és vár még rám legalább kettő, vagy ki tudja mennyi is pontosan. Az biztos, hogy a 400 versenyen is túl leszek, mire a karrierem a végéhez ér. Ez is mutatja, mennyire elhivatott vagyok a sport iránt. Ha valaki nem teljesít jól, nem kap lehetőséget 400 versenyen...”

 

Visszavonulásról szó sem lehet

Egyelőre nem tervezi szögre akasztani a bukósisakot a spanyol, aki astonos szerződésének lejártakor – már ha két évvel számolunk, hiszen pontos számot hivatalosan nem közöltek a felek – 43 éves lesz, így joggal vetődhet fel a kérdés, hogy mégis meddig akarja húzni versenyzői karrierjét a kétszeres világbajnok.

„Még nem találtam ki” – vágta rá a kérdésre a spanyol. Ez a sport az életem, és bár tudom, hogy lassan lejár a szavatosságom, egyelőre még élvezem, amit csinálok. Amikor 2018-ban elmentem, mentálisan és fizikálisan is fáradt voltam, de amióta visszatértem, nem érzem ezt. Frissebb vagyok!”

„Azt nem tudom, pontosan meddig akarom még folytatni, de annyit mondhatok, hogy a motorsport világától sosem fogok visszavonulni. Ami az F1-et illeti, majd akkor fogom abbahagyni, mikor már nem lelem benne örömömet. Egyelőre ennek pont a szöges ellentettjét érzem. Még mindig évek vannak bennem, mert úgy hiszem, továbbra is 100%-ot vagyok képes nyújtani.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: