DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Így áldozta be az év elejét Hamilton

„Minden beállítást kipróbáltam, amit csak lehetséges” – a hétszeres F1-es világbajnok ismét arról beszélt, hogyan segített a Mercedesnek.

A korábbi évek sikersorozata után a Mercedes nehézkesen kezdte a 2022-es Formula-1-es szezont: a W13-as küszködött talán a leginkább a delfinezéssel, de mint azt az alakulat szakemberei azóta többször hangsúlyozták, ez csak a gondjaik egy rétegét jelentette.

Az idény eleji problémahegyek közepette a Mercedes új igazolása, George Russell jobb eredményeket ért el, mint Lewis Hamilton, aki aztán az évad előrehaladtával magára talált – igaz, az istálló egyetlen győzelmét is az ifjabb brit szerezte Brazíliában. Hamilton most mindenesetre ismét arról beszélt a BBC-nek, hogy az év elején többször is beáldozta a hétvégi egy részét a kísérletezéssel:

f1-hamilton-imola-2022



„Szó szerint mindent kipróbáltam. Minden beállítást kipróbáltam, amit csak lehetséges. Ezt csináltam az év elején” – fogalmazott a hétszeres világbajnok pilóta.

„Az egésznek persze arról kellene szólnia, hogy megpróbálod a legjobbadat nyújtani és minden hétvégén a legjobb eredményt megszerezni. Persze szép is lenne ez, de valójában a problémamegoldáson dolgoztam: ’beáldozom ezt az edzést vagy az összeset, hogy több adatot és információt gyűjthessek nektek’. Mindezt azért csináltam, hogy amikor visszatérünk a gyárba, a csapat jobban értse, mi is történik. De ez végső soron hátráltatta néhány hétvégénket” – magyarázta Hamilton.

A brit pilóta F1-es karrierje során először maradt pole-pozíció és futamgyőzelem nélkül, ráadásul összetettben is csupán a hatodik helyezés lett az övé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: