DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Elégedetlen az AlphaTauri F1-es csapatfőnöke

Kritikusan értékelte idei szezonjukat Franz Tost. Az AlphaTauri csapatvezetője szerint abszolút nem érték el a 2022-re kitűzött céljaikat, így ezek után csak remélni tudja, hogy jövőre versenyképesek lesznek.

2020-ban futamot nyertek, majd 2021-ben egy dobogós helyet szereztek és sokáig harcban voltak a konstruktőri pontverseny ötödik pozíciójáért, így az AlphaTauri csapata nagy reményekkel várta az idei évet, ám csalódniuk kellett. Pierre Gasly és Yuki Tsunoda összesen 35 pontot hozott össze, ami jóval kevesebb az előző esztendőben elért 142 egységnél.

Ezt jól tudja a csapatfőnök, Franz Tost is, aki már a nyári szünet előtt is kifejezte elégedetlenségét, véleménye pedig az év végére sem változott meg.

„Nem lehetek elégedett ezzel a szezonnal, mert nem értük el a céljainkat. Egyszerűen nem voltunk elég jók a különböző területeken” – kezdte értékelését Tost. „Az autó nem volt elég versenyképes, így pedig elég nehéz volt pontokat szerezni, vagy az élen lenni, ellentétben a tavalyi évvel” – mondta el a GPFans számára adott interjúban.

Nem túl jók a kilátások



Az istálló nem tudott túl jól alkalmazkodni az új aerodinamikai szabályok okozta kihívásokhoz, elsősorban az autó súlyával voltak gondok. A szakembert természetesen a jövő évvel kapcsolatos várakozásairól is kifaggatták, de nem volt túl derűlátó.

„Remélem, hogy a mérnökeink megértették, mit kell tenniük a jövő évi autóval, és egy versenyképesebb csomaggal térünk vissza a pályára” – zárta gondolatait Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: