DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz: Csak egyszer volt ennél nehezebb évem

A Ferrari spanyol versenyzője idén megszerezte első győzelmét, emellett pedig rengeteg tapasztalattal is gazdagodott.

Carlos Sainz kemény időket élt meg a 2022-es szezon kezdetén, hiszen nehezen szokta meg az új autókat, miközben csapattársa sorra gyűjtötte a futamgyőzelmeket az év első versenyein. A spanyol már maga is elmondta, hogy Leclerc jó formája segített neki ráébreszteni, hogy még keményebben kell dolgoznia a sikerért.

Silverstone-ban aztán össze is jött számára az első győzelem, de rögös út vezetett odáig: „Ebben az évben tanultam a legtöbbet 2015 óta” – mondta Sainz a Motorsport Weeknek. A spanyol abban az évben mutatkozott be az F1-ben a Toro Rossóval.



„Azóta voltak könnyebb és nehezebb szezonjaim, de egyik sem volt olyannyira kihívásokkal teli, mint a 2022-es esztendő, hiszen az első öt-hat versenyen egyáltalán nem találtam a ritmust és nagy volt a lemaradásom. Változtatnom kellett a vezetési stílusomon, ami egyáltalán nem egyszerű feladat, rendkívül keményen dolgoztam azon, hogy közelebb kerüljek az autóhoz.”

„Amint megvolt az áttörés, éreztem, hogy nagyot ugrottam előre. Ez volt számomra a szezon legértékesebb dolga, hiszen fejlődtem versenyzőként, másként dolgozom és rengeteget tanultam. Egyszerű lett volna egy ilyen pocsék kezdet után feladni az egész szezont és várni a jövő évi autóra, hogy az majd talán jobban fekszik nekem, de én nem ilyen vagyok.”

A spanyol azt is hozzátette, hogy bár év végére már fel tudta venni a versenyt Leclerc-rel és a közvetlen riválisokkal, akkorra már nem volt meg az autó tempója ahhoz, hogy győzelemre tudja váltani a pole-pozíciókat. Sainz mindenesetre reménykedhet egy sikeres folytatásban, hiszen az idény elején 2024-ig szóló szerződéshosszabbítást írt alá a Ferrarinál.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: