DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Sainz tudja, hogy mi kell a vb-címhez az F1-ben

A Ferrari pilótája szerint egyértelmű, hogy mi kell: a 2021-es önmaga, mert azzal és az idei tanulságokkal már harcban lehet a vb-címért.

Idén kikapott házon belül Charles Leclerc-től, és végül csak ötödik lett az egyéni pontversenyben Carlos Sainz, pedig Leclerc megcsípte a második helyet: összességében egyértelmű volt a lemaradása a monacóihoz képest. Az idény elején nem feküdt neki az autó, aztán ő maga is többször hibázott és az F1-75 is többször megadta magát, majd ugyan megszerezte az első pole-ját és az első győzelmét, de az idény hajrájára elfogyott az erő a Ferrariból.

Sainz viszont úgy érzi, hogy nagyon sokat tanult ebből a szezonból, és a tapasztalatokkal gazdagodva már képes lehet a világbajnoki címért harcolni.

f1-sainz-ferrari_1



„Az év elején volt két gyors kiesésem, aztán az idény vége felé már jól vezettem, de aztán ott volt az ütközésem Austinban, amikor a pole-ból indultam, és akkoriban az autó már nem volt alkalmas a győzelmekre” – mondta a spanyol a Motorsportnak.

„A célom az, hogy kiegyensúlyozott legyek. Azt már tudom, hogy mi kell a futamgyőzelmekhez, de ha a bajnoki címért akarok harcolni, akkor kiegyensúlyozottnak kell lennem. Ha az élmezőnyben vagyunk, akkor az ötödik-hatodik hely a legrosszabb eredmény, de hat-hét kieséssel, ami idén volt, annyi pontot veszítünk, hogy nem lehet bajnokságot nyerni. Hiszem, hogy ezekből tanulva és a 2021-es kiegyensúlyozott Carlosszal (aki szerintem minden futamot befejez) harcban lehetek a világbajnoki címért” – magyarázta Sainz.

„Az F1-ben a körülményeknek is össze kell állniuk a munka és a vágy mellett: az egyik legjobb autóban kell ülni, és előnyt kovácsolni belőle. Idén először volt versenyképes autóm és sokat tanultam emiatt, amiből építkezni és fejlődni fogok a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: