DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Monacót látják fordulópontnak Verstappenék

A regnáló F1-es világbajnok és az apja is úgy érzi, hogy a nyár elejétől kezdett igazán passzolni a holland stílusához az RB18-as.

A 2022-es Formula-1-es szezon elején érezhető tendencia volt, hogy Sergio Perez közelebb került Max Verstappenhez az előző évi állapotokhoz képest időmérős és versenytempóban egyaránt. Aztán ahogy haladt előre az évad, úgy nyílt ismét az olló a holland javára. A Red Bull hangsúlyozta, hogy nem direkt fejlesztették úgy az RB18-ast, hogy az ne a mexikóinak, hanem a címet védő hollandnak kedvezzen, azt azonban Verstappenék sem tagadják, hogy ha nem is ez volt a cél, az eredménye ez lett:

f1-verstappen-jos-max-2022



„Ahol fordulópontot láttak abban is, ahogy Max teljesített, az Monaco után volt” – fogalmazott a kétszeres vb-győztes apja, az F1-et korábban maga is megjárt Jos Verstappen a Viaplay műsorában. „Nehézségei voltak az autóval, nem igazán passzolt az ízléséhez. Monaco után keményen dolgoztunk ezen a csapattal együtt, és úgy gondolom, a megfelelő irányba mentek el, hogy megoldják a problémáját.”

Apja meglátását megerősítette az ifjabb Verstappen is: „Volt egy jó megbeszélésünk Monaco után arról, mire van szükségem és mit akarok az autótól. A szezon eleje nem igazán passzolt az ízlésemhez az autó, de ez annak is volt köszönhető, hogy az autó tömege sem volt megfelelő. Szóval minél inkább megszabadultunk a súlytól, annál versenyképesebb lett amúgy is az autó. És én így is szeretem az autót. Lassacskán az én vezetési stílusomnak megfelelően lehetett gyorsabban menni vele. Úgyhogy ez egyértelműen sokat segített utána.”

A holland pilóta hozzátette: „erősebb” elejét akart az autónak, a Red Bull mérnökei pedig meg is hallgatták a kérését, ennek és a súlycsökkentésnek volt köszönhető, hogy az idény második és harmadik harmadában valósággal tarolt a futamokon, s végül 15 nagydíjgyőzelmet aratott 2022-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: