DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezekben a feladatokban számít Ricciardóra a Red Bull

2018-as távozása után most harmadik számú pilótaként tért vissza a Red Bullhoz Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo a 2018-as szezon után új kihívás után nézett, melyet előbb a Renault-nal, majd a McLarennél talált meg, ám végül nem jöttek be a számításai, s ő maga is beismerte, hogy kiégett a sikertelenségtől.

A következő évben ő lesz a Red Bull tartalék- és tesztpilótája, ezzel bezárult a kör, s tulajdonképpen hazatért az ausztrál versenyző. Az már korábban is kiderült, hogy Ricciardo nagyjából hét versenyhétvégén lesz jelen a helyszínen, s amennyiben bármilyen oknál fogva be kellene ugrania Verstappen, vagy Perez helyére, az ausztrál készen fog állni a lehetőségre.

A csapatfőnök, Christian Horner elárulta, miben számítanak majd Ricciardo segítségére a következő szezonban: „Lesz néhány verseny, amelyen személyesen lesz jelen a helyszínen, ezeken az eseményeken pedig ő is lesz a tartalékosunk” – mondta Horner a Racing News 365-nek.



„Minden valószínűséggel ott lesz velünk néhány gumiteszten is, hogy segítsük a Pirelli programját, ami egyébként meg lesz osztva a csapatok között, emellett pedig szimulátoros munkát is végezni fog, de persze a rengeteg szponzori kötelezettségnek is segít majd eleget tenni.”

Ricciardónak nagy vágya volt, hogy Las Vegasban versenyezzen, ám ez úgy fest, hogy nem fog összejönni neki 2023-ban, bár egy esetleges beugrás esetén még akár ez is sikerülhet neki. Arra a kérdésre, hogy segíthet-e majd a Red Bull saját erőforrásának fejlesztésében is Ricciardo, Christian Horner úgy válaszolt, hogy az még odébb van.

„Valószínűleg még három év, mire egy teljesen Red Bull által tervezett erőforrás kerül az autó hátuljába, így valószínűleg nincs sok olyan információja, amivel a segítségünkre lehet ebben. Mindenesetre ez egy izgalmas projekt, és ha úgy nézzük, 2026 már itt kopogtat az ajtón!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: