DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Mondhatjuk, hogy kiégtem

A következő szezonra F1-es ülés nélkül maradó Daniel Ricciardo beismerte, hogy részben örül amiatt, hogy nem kereste meg egy nagycsapat, mert úgy érezte, hogy most egy kis szünetre van szüksége.

Miután közös megegyezéssel felbontották a szerződésüket a McLarennel, Daniel Ricciardo versenyzői ülés nélkül maradt 2023-ra, s miután hetekig folytak a spekulációk arról, hol is folytatja karrierjét az ausztrál, végül a Red Bull tartalékpilótája lett.



 

Muszáj lett volna aláírnia

A nyolcszoros futamgyőztes versenyző a Beyond The Grid podcastben nyilatkozott döntéséről: „Ahogyan Günther Steiner is nyilatkozta, megkeresett engem, és voltak hasonló dolgok. Azonban a nyári szünetet követő tripla hétvége után rájöttem, hogy nem valami jobb hívásra várok, hanem rádöbbentem, hogy nem is akarok versenyezni a következő szezonban.”

„Szóval egy részem örül, hogy nem keresett meg egy topcsapat, mivel ott úgy érzi magát az ember, hogy »Igen, ezt alá kell írnom!«, de én nem vágytam erre. Legbelül éreztem, hogy most jobb lesz egy kis távolságot tartani a versenyzéstől.”

Ricciardo érezte, szünetre van szüksége

Kiégett, nem kell neki az F1

Mikor a műsorvezetők megkérdezték az ausztrált arról, hogy úgy érzi, kiégett-e, Ricciardo ném félt bevallani az igazat: „Igen, hívhatjuk ezt kiégésnek, de nem félek ezt sem beismerni, sem kimondani. Erről mindenkinek meglesz a maga véleménye, de végül is mégiscsak én tudom, hogyan érzek.”

Ricciardo úgy érzi, nincs ezzel egyedül a mezőnyben, azonban ő nem akart csak azért versenyezni mindenáron, hogy ne essen ki a ritmusból és még több tapasztalattal rendelkezzen: „Sokan úgy vannak vele, hogy a gyakorlat teszi a mestert, én azonban nem vagyok ilyen.”

„Néha minél többször versenyeztem, annál inkább elvesztem a dolgokban. Úgy éreztem, hogy egy kis szünet után erősebben térhetek vissza, ami talán kissé képzavarnak tűnhet, de tudom, hogy számomra ez a jó megoldás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: