DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Győztes autót adunk neki” – nagyon számít Norrisra a McLaren

Az F1-es mezőny egyik legjobb versenyzője évekig elkötelezte magát a McLarenhez, de az biztos, hogy a topcsapatok is szívesen leigazolnák.

Nagyon ragaszkodik Lando Norrishoz a McLaren: a wokingiak úgy érzik, hogy világbajnok alapanyagot neveltek maguknak a brit pilótával, aki idén is az egész mezőny egyik legjobb egyéni teljesítményét szállította. Norrisszal nemrég szerződést is hosszabbított az istálló, így 2025 végéig magához láncolta, ami azért is érdekes, mert ennél hosszabb, érvényben lévő kontraktussal csak a világbajnok Max Verstappen rendelkezik.

Viszont mivel a Red Bull elismerte, hogy érdeklődött Norrisnál egy esetleges átigazolás kapcsán, illetve bizonyos pletykák Lewis Hamilton mercedeses utódjaként is látják a mclarenest, felmerül a kérdés: mivel tudja megtartani Norrist az istálló, ha bejelentkezik nála egy bajnoki címre esélyes topcsapat?

f1-mclaren-norris



„Meg vagyok győződve arról, hogy győztes autót fogunk adni neki. Hosszabb távra szerződtünk le vele és azt hiszem, hogy kényelmesen érzi magát nálunk. Nyilván magunkra helyezünk ezzel nyomást, de nem csak neki, hanem magunknak is győztes autót akarunk adni. Van még mit tennünk addig, de tisztában van az odavezető úttal, ő is benne van a projektben. Nagyon korai még azon aggódni, hogy esetleg távozik” – mondta Zak Brown vezérigazgató.

 

Nagyon számítanak Norrisra, mert még mindig fejlődik

Andreas Seidl csapatfőnök azt emelte ki, hogy Norris még 2022-ben is jelentős fejlődésen ment keresztül, mint versenyző.

„Vannak dolgok, amik engem is lenyűgöztek, olyanok, amik nem hoztak látható eredményt, mert nem voltunk olyan versenyképesek, mint egy évvel korábban. Az viszont világos, hogy szintet lépett, látom, hogy hogyan kezeli az időmérőket, a futamokat, a hétvégéket, ami lenyűgöző, tekintve, hogy még csak a negyedik szezonjánál tart. Emiatt vagyunk optimisták, mert látjuk, hogy még képes a fejlődésre, és tudjuk, hogy évekig nálunk lesz” – magyarázta Seidl.

„Lando nekem is segített a csapat vezetésében, főleg a szezon elején, amikor nehezen indult az évünk, és mindenkit motivált, hogy hamar felzárkózzunk. Nagyszerű volt látni, hogy hogyan küzdött meg a gyengébb autó okozta kihívásokkal, és hogy most nem voltunk olyan versenyképesek, mégis megvolt a megfelelő hozzáállása. Nagyon örülök, hogy még sok évig nálunk versenyez.”

f1-norris-mclaren

Az F1-es topcsapatok is vinnék Norrist, de a McLaren a saját ikonját látja benne
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: