DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért nem folytatódik a Red Bull uralma az F1-ben

Christian Horner szerint a többiek egyszerűen túl jók ahhoz, hogy ebben a szabályrendszerben továbbra is dominálni tudjon a világbajnok.

Szorosabb küzdelemre számít 2023-ban Chrisitian Horner: a Red Bull csapatfőnöke szerint az benne volt a pakliban, hogy a nagy szabályváltoztatások esetén valaki nagyon betalál, de a rendszer úgy működik, hogy már jövőre is jóval szorosabb lehet a mezőny.

„Ez ilyen esetben elkerülhetetlen, ezt mondtam már tavaly is. Szerencsések vagyunk, hogy mi beletaláltunk, és hogy emiatt sok futamot tudtunk nyerni, de biztos vagyok benne, hogy jövőre szorosabb lesz a mezőny, és másképp mutatnak majd a statisztikák” – mondta Horner a RacingNews365.comnak, majd azt is kifejtette, hogy szerinte miért nem tart évekig az uralmuk:

„Imádnám, ha folytatódna a dominanciánk! Ez viszont ebben az üzletben nem reális. A többi csapat egyszerűen túl jó, sokat tanultak az idei szezonból, és biztos vagyok benne, hogy az autók jelentősen közelebb kerülnek egymáshoz 2023-ban” – jelentette ki a Red Bull csapatfőnöke.

f1-redbull-verstappen-horner



Nemrég Ross Brawn is erről beszélt, aki szerint az aerodinamikai fejlesztések korlátozása segíteni fog abban, hogy kiegyenlítődjön a mezőny, de Fernando Alonso is ezen a véleményen van: a mindig kritikus spanyol úgy véli, hogy a topcsapatok már most is közel járnak a szabályok adta lehetőségek maximumához, a többiek pedig fel tudnak rájuk zárkózni.

A Red Bull technikai igazgatója, Pierre Wache szerint az, hogy a bajnoki első helyük, valamint a költségvetési szabály megszegése miatt kirótt büntetés okán jelentősen kevesebb időt tölthetnek szélcsatornában és CFD-teszteléssel, óriási érvágás számukra: mint mondta, ez a fő fejlesztési láb év közben, ha ezen a téren ilyen hátrányba kerülnek a riválisokhoz képest, akkor jóval lassabban tudnak csak fejleszteni.

Ez afelé mutat, hogy a riválisoknak könnyebb dolguk lesz a felzárkózással, Horner szerint pedig ez meg is fog történni, bár az világos, hogy ők sem alszanak téli álmot...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: