DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

„Nem kap elég elismerést” a McLaren pilótája

A McLaren vezérigazgatója szerint a fiatalsága ellenére tapasztalt Lando Norris, aki nem kap elég elismerést időmérős teljesítményét illetően, jövőre kulcsfontosságú szerepet játszhat a csapatban.

A fiatal brit versenyző 2019-es bemutatkozó évétől kezdve a mezőny legerősebb időmérős pilótái közé tartozik, gondoljunk csak a 2021-es Orosz Nagydíj előtt esős körülmények között szerzett meglepetés pole-pozíciójára, amely máig az egyetlen rajtelsősége a Formula-1-ben. Az idei szezonban 16 alkalommal szerepelt a Q3-ban, a három élcsapat versenyzőin kívül csak Fernando Alonso tud ennél magasabb számot felmutatni. A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown nemcsak időmérős, de a futamokon nyújtott teljesítménye miatt is dicsérte Norrist.

„Egyre csak jobb lesz. Lenyűgöző időmérős köröket szokott összehozni, úgy gondolom, nem kap elég elismerést az egykörös tempóját illetően. Van, amikor a harmadik szabadedzéseken látottak után az időmérőn a Q3-ban nyújtott teljesítményét nézve csak azt kérdezzük magunktól: Ezt mégis hogy csinálta?”



„Gyakran csinálja ezt, keveset hibázik, nagy hibái pedig alig vannak. Ha visszagondolok, honnan kezdte a fejlődését, sokkal magabiztosabbá vált, viszont nem arrogáns. Teljesen egynek érzi magát a csapattal és az autóval. Hihetetlen teljesítményt nyújt az időmérőkön, a versenytempóját illetően pedig exponenciálisan fejlődik az első szezonjához képest” – idézi a vezérigazgatót a Motorsport Week.

Az ötödik Formula-1-es idényét kezdő britnek jövőre vezető szerepet kell vállalnia a csapaton belül az újonc Oscar Piastri érkezésével, Brown elmondása szerint a McLaren 2023-as felállása tökéletes páros lehet.

„Úgy gondoljuk, Oscar szenzációs versenyző lesz. Ha az eddigi karrierjét nézzük, több bajnokságot az első évében nyert meg, ez megmutatja, milyen különleges pilóta is ő. Nagyon jó a hozzáállása a sporthoz, és most, hogy Lando sok tapasztalattal rendelkezik, a fiatalság és a tapasztalat tökéletes kombinációja lesz a csapatnál jövőre – csak éppen a mi tapasztalt versenyzőnk még fiatal is. Nagyon izgatottak vagyunk a pilótafelállásunk potenciálját illetően a közeljövőben” – nyilatkozta az amerikai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: