DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ezek lesznek Piastri legnagyobb kihívásai 2023-ban

Élete első szezonjára készül Oscar Piastri, aki komoly kihívásokkal szembesülhet jövőre a csapat versenyigazgatója szerint. Andrea Stella elmagyarázta, mire kell figyelnie a következő idény során.

Daniel Ricciardót váltja a McLaren csapatánál 2023-ban Oscar Piastri, aki korábban úgy tűnt, hogy az Alpine alakulatától kaphatja meg a nagy lehetőséget, végül mégis a wokingiakat választotta. A fiatal versenyző tehetségében és intelligenciájában is komolyan bízik a csapat, erről pedig Andrea Stella beszélt bővebben, aki elárulta, Lando Norris egy fontos referenciapont lehet az ausztrál számára.

„Azt hiszem, a legfontosabb, hogy Landóval megvan a folytonosság, ő adja majd a referenciát. Ez egy olyan referencia, amit nagyon jól ismerünk, már csak azért is, mert Lando fejlődése idején is átéltünk már hasonlót. Most Oscar számára is referencia lehet, de ez nem csak a teljesítményére, hanem az autó megértésére is vonatkozik” – idézte Stella szavait a RacingNews365.



2022 nagy részét Piastri szimulátoros munkával és tesztekkel töltötte, ám ennek ellenére az istálló versenyigazgatója szerint ez nem jelenthet gondot, mivel a saját útját kell járnia.

„Az F1-ben jó képet kaphatsz a versenyképességedről a számok alapján, ha pedig valaki jó számokat mutat, azt akkor is elfogadom, ha valakiről még nincsenek egyértelmű referenciáink. Oscar egy önálló úton van, szeretnénk, ha hasznát venné annak, amit Daniellel együtt megtanultunk, de a tehetsége, a szorgalma és az intelligenciája elegendő lesz ahhoz, hogy valahogy megtalálja a saját útját” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: