DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Vettel az F1 egyik legnagyobb pilótája

Elismerően beszélt korábbi versenyzőjéről Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke szerint Sebastian Vettel a sportág legnagyobbjai közé sorolható, a szakember pedig kifejtette, miért gondolja így.

Az Abu Dhabi Nagydíj volt Sebastian Vettel karrierjének utolsó versenye az F1-ben, bár egyes hangok szerint az sem kizárt, hogy a jövőben egyszer még visszatér. A négyszeres világbajnok mindenesetre jelenleg a családjával szeretne több időt tölteni, egykori csapatfőnöke pedig elismerő szavakkal illette őt.

Vettel ugyanis a Red Bull színeiben érte el legnagyobb sikereit, 2010 és 2013 között ugyanis zsinórban négyszer végzett a pontverseny élén az energiaitalosok színeiben, Christian Horner pedig úgy látja, teljesítménye mellett mással is képes volt lenyűgözni az embereket.

„Ő egy tökéletes profi. Fiatal kölyökként érkezett hozzánk, egy fogszabályzóval és egy vicces frizurával, de ezen idő alatt a Red Bull juniorjaként csak fejlődött. Olyan szeretetre méltó személyisége van, hiszen csokoládéval jelent meg a recepciósnak és a titkárnőknek, mindenkivel megkedveltette magát. Nagyon sokféle akcentust tudott utánozni és megszemélyesíteni, a cockney-i szlengtől Nigel Mansellig... Jean Todt legendás volt” – utalt Vettel humorára.



„Egyszerűen egy zseniális karakter és még zseniálisabb versenyző. Úgy értem, amit együtt elértünk, a négy egymást követő világbajnoki címet, ahogy 2010-ben és 2012-ben az utolsó futamon teljesített, azok fenomenális emlékek. Nyilvánvaló, hogy az elmúlt néhány év az Aston Martinnal nagyobb kihívást jelentett számára, de ez nem szabad, hogy csökkentse mindazt, amit tett és elért, mint a Formula-1 egyik legnagyobb pilótája” – idézte Hornert az F1 hivatalos weboldala.

A csapatvezetőt arról is megkérdezték, véleménye szerint melyik volt Vettel legjobb szezonja pályafutása során, ám erre nem igazán tudott egyértelmű választ adni.

„Nos, egyre jobb és jobb lett. 2010 a végsőkig kiélezett volt, 2011-ben igazán domináns volt, 2012-ben soha nem adta fel, és jól jött neki, hogy négy kritikus futamot is megnyert. Abban az évben egy futamot nyert, mielőtt eljöttünk Európából, majd hihetetlenül jól teljesített az európai szezont követően. Aztán 2013-ban egyszerűen más szinten volt. Az a kilenc egymást követő győzelem őrületes volt, és az az intenzitás, amivel azt teljesítette, kiemelkedőnek mondható” – zárta gondolatait a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: